banner113

Türkiye’nin İkinci Sanat ve Tasarım Fakültesi Bina Yapım Protokolü Törenle İmzalandı

Mardin Artuklu Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile kurulan “Mardin Artuklu Üniversitesi Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi derslik ve atölye binalarının yapımını üstlenen Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği ile protokol imzaladı.

Türkiye’nin İkinci Sanat ve Tasarım Fakültesi  Bina Yapım Protokolü Törenle İmzalandı
 Midyat Kampüsüne büyük yatırım  niteliği taşıyan Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi derslik ve atölye binalarının yapımını üstlenen Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği ile Gaziantep'te düzenlenen imza törenine; Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Gaziantep Valisi Davut Gül, MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, GAİB Başkanı Mahsum Altunkaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Midyat Kaymakamı Tekin Dündar  Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, MAÜ Genel Sekreter Yardımcısı Tarik Demir katıldı.

Midyat’ta açılacak fakülte ile birlikte dev yatırım hamlesinin bölgeye katma değer kazandıracağını belirten Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) Başkanı Midyatlı iş insanı Mahsum Altunkaya;

“Ülkemizin ve bölgemizin yaşadığı gerek ekonomik gerekse toplumsal sorunların eğitim ile aşılabileceğine inanıyoruz. Bu çerçevede Mardin ilimizde keşfedilmeyi bekleyen büyük bir potansiyel var. Mardin hali hazırda bölgemizin ikinci ihracat kenti konumunda. Sahip olduğu eşsiz insan kaynağı ve kültürel zenginlikler sayesinde Mardin’de eğitime yapılacak her bir yatırımın ülkemizde ve hatta ihracatımızda çok fazla katma değer kazandıracağına inanıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz istişareler sonucunda fakültesi binasının yapımını birlik olarak üstlenmeye karar verdik. Bölgemiz için hayırlı olsun.” dedi.

Düzenlenen imza töreninde Midyat’ın tarihi misyonuyla yeniden buluşması yönünde oldukça önemli bir adımın atılmış olduğunu ifade eden MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar;

“Kurulan Fakülte hiç de sıradan bir fakülte değil. Son birkaç yüzyıldır yaşadığımız coğrafyanın sosyo-politik ve ekonomik sorunlarından fırsat bulup da eğilemediğimiz ama aslında bu coğrafyanın sorunlarının çözümünde kilit noktayı oluşturacak bir alana odaklanıyor Sanat ve Tasarım Fakültesi. Yaşadığımız coğrafyanın bölünmüş gönlünü ve aklını, estetik ve tekniğini  yeniden mezc eden  bir fakülte. Tüm Paydaşlarımız ile birlikte popülist bir yaklaşımdan uzak oldukça pratik ama aynı zamanda derinlikli teoriye sahip  bir analiz ve değerlendirme süreciyle Midyat için, Mardin için, ülkemiz için en faydalı olabilecek ve gerçekleşebilecek fakülte hangisidir sorusunun cevabı olarak Sanat ve Tasarım Fakültesi kuruldu.  Ben bugünkü imzayı sadece bir inşa süreci olarak görmüyorum aynı zamanda bir idrak ve ayağa kalkma imzası olarak da görüyorum.” dedi.

Özcoşar, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Midyat Sanat Ve Tasarım Fakültesi bünyesinde  açılan; Geleneksel Türk Sanatları, Moda ve Tekstil Tasarımı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı bölümlerine ileriki süreçlerde Gastronomi ve Mutfak Sanatları; Endüstri Ürünleri Tasarımı; Ambalaj Tasarımı gibi bölümlerin açılmasını planladıklarını belirterek açılan fakültenin son derece ayrıcalıklı olduğunu vurguladı.

Özcoşar, Fakülte çalışmasının somutlaşması ve pratize edilmesi noktasında fedakarlık gösteren hayırseverlere, GAİB Başkanı Midyatlı iş insanı Mahsum Altunkaya’ya ve yönetim kurulu üyelerine plaket takdim ederek şükranlarını sundu.
 

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2021, 10:46

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER