banner113

Türk: “Meşru Ve Hukuki Zeminde Kazanımlarımıza Sahip Çıkacağız”

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, aralarında 24 DBP’li Belediyenin olduğu 28 belediye yapılan kayyım atamalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Türk: “Meşru Ve Hukuki Zeminde Kazanımlarımıza Sahip Çıkacağız”

Açıklamada bu anti-demokratik uygulamaların hiçbirini kabul etmeyeceklerini belirten Türk, “Bu anti-demokratik uygulamalarınıza karşı meşru ve hukuki zeminde kazanımlarımıza sahip çıkacağız” dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, aralarında 24 DBP’li Belediyenin olduğu 28 belediye yapılan kayyım atamalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Özellikle DBP’li belediyelere yapılan kayyım atamalarının Kürt düşmanlığı üzerinde yürütülen politikanın bir devamı olduğunu belirten Türk,  açıklamada “Kendisi gibi düşünmeyen, tamamen keyfi, herkesi cezalandırmaya yönelik hukuksuz ve demokrasi dışı bir anlayıştır. Halkın iradesine sahip çıkıyoruz söylemleriyle belediyelerimize silahlarla, zırhlı araçlarla girip ‘Yönetiminize el koyuyoruz’  anlayışınız Kürt halkının iradesini hiçe saydığınızın en açık göstergesidir. Bugün Kürt halkına yaşatılan bu zulüm ve baskılar geçmişte yaşadığımız askeri darbelerin pervasızlığını aşan bir haldir” ifadelerini kullandı.

“Meşru ve hukuki zeminde kazanımlarımıza sahip çıkacağız”

Türk, aylardır DBP’li belediyelerde denetim yapan mülkiye müfettişlerine de dikkat çekerek  müfettişlerin hukuk dışı hiçbir belediye çalışmasını bulmaması üzerine hükümetin darbe mekaniğini devreye koyduğunu aktardı. Kayyım atanan belediyelerinin yüzden seksen ve doksan gibi bir oy oranı ile seçildiklerini belirten Türk, açıklamasını “Hükümetin tahammül edemediği de bu seçim sonuçlarıyla aldığı yenilgidir. Hükümet seçimlerde alamadığını kayyum yoluyla halka rağmen belediyeleri devralmaya çalışması nafile bir çabadır. Gerek halkımız gerekse de belediye çalışanlarımız bu pervasız ve hukuk dışı anlayışınızı kabul etmeyecektir. Bu anti-demokratik uygulamalarınıza karşı meşru ve hukuki zeminde kazanımlarımıza sahip çıkacağız” şeklinde sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2016, 06:08

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER