banner113

Türk: AKP’li olsaydım oyumu demokrasi ve barıştan yana HDP’ye verirdim

Ahmet Türk, “Ben bunu çok kessin bir şekilde söylüyorum. Eğer ben AKP’de olmuş olsaydım ve demokrasi, özgürlük, barış için oyumu kullanmış olsaydım. Oyumu demokrasi ve barıştan yana olan HDP’ye verirdim” dedi.

Türk: AKP’li olsaydım oyumu demokrasi ve barıştan yana HDP’ye verirdim

HDP’nin 7 Haziran seçim çalışmasına yönelik Mardin ve ilçelerinde yapmış oldukları ziyaretler devam ediyor. Yapılan ziyaretler kapsamında HDP Mardin Milletvekili adayları Mithat Sancar ve Mehmet Ali Aslan, Midyat ilçesinde ki esnaf ve kurumların yanı sıra Midyat ilçesine bağlı köylülere ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretlerde Sancar ve Aslan’a HDP, DBP il ve ilçe örgütlerinin yanı sıra , Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı ahmet Türk ve çok sayıda kişi eşlik etti.

 

İlk ziyaretlerini Midyat ilçe merkezinde bulunan esnaf ve kurumlarda gerçekleştiren Sancar ve Aslan, ardından köy ziyaretlerini gerçekleştirerek yurttaşlarla bir araya geldi.  Buralarda yapmış olduğu konuşmalarda 7 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çeken adaylar Sancar ve Aslan, HDP’nin sadece Kürt partisi olmadığını tüm halkların partisi olduğuna dikkat çekti. Adaylar, Mardin halkının da 7 Haziran seçimlerinde AKP’ye en iyi dersi vereceğini belirterek bu konuda Mardin halkına güvendiklerini söyledi.

 

“AKP’li olsaydım oyumu barış ve demokrasiden yana HDP’ye kullanırdım”

 

Yapılan ziyaretlerde konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ise bütün mücadelelerinin sadece barış ve kardeşlikten yana olduğunu belirterek bunun belirtilen adaylarda da göründüğünü aktardı. Mardin’in çok renkli yapısına da dikkat çeken Türk, yıllardır beraber yaşayan halkların yapılan çeşitli oyunlarla birbirine düşman edildiklerini söyledi.Türk, barış ve demokrasi için bu seçimlerin büyük bir fırsat olduğunun altını çizerek “Bunu kabul etmemiz gerekli ki bizler yıllardır beraber yaşayan halklarız. Bundan yıllar sonrada bizim torunlarımızın torunları da beraber yaşayacaklar. Bu nedenlede bu barışı devam ettirmeli ve bu seçimin bir fırsat olduğunu unutmamak gerekir. Bizler bu kardeşliğin sürmesi için yıllardır bir mücadele vermekteyiz. Bu ülkede acılar yaşandığı zaman bu acıyı bizlerde yaşamaktayız. Ben bunu da çok kessin bir  şekilde söylüyorum. Eğer ben AKP’de olmuş olsaydım ve demokrasi, özgürlük, barış için oyumu kullanmış olsaydım. Oyumu demorasi ve barıştan yana olan HDP’ye verirdim” dedi.

 

HDP adaylarını büyük bir coşku ile karşılayan yurttaşlarda barışın sağlanması için HDP’nin göstermiş olduğu çabayı gördüklerini belirterek bu konuda kendileri ile beraber olacaklarını kaydettiler.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 19:53

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
hasip ile nasip
hasip ile nasip - 9 yıl Önce

Aba altından sopa. Oy verin barajı gecelim. Yoksa.........

SIRADAKİ HABER