banner113

TÜGVA, Mardin Artuklu Üniversitesi'nde Aşure Dağıttı

Kurulduğu günden beri gerçekleştirdiği çeşitli etkinliklerle adından söz ettiren Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Mardin İl Temsilciliği Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ)'nde aşure dağıttı

TÜGVA, Mardin Artuklu Üniversitesi'nde Aşure Dağıttı
 Müslümanlar için önemli aylardan olan Muharrem Ayı'nda yapılan aşurenin tarihi Hz. Nuh'a kadar uzanmaktadır.  Bu ay içinde yapılan aşure özellikle komşulara ve tanıdıklara dağıtılmaktadır. TÜGVA Mardin, bu geleneği üniversiteye taşıdı. Bugün MAÜ Kampüs Yerleşkesinde, TÜGVA Mardin tarafından kurulan stantta üniversite öğrencilerine yönelik aşure dağıtımı gerçekleştirildi.

       TÜGVA Mardin Yüksek Öğrenim Koordinatörlüğü tarafından yapılan organizasyonda, TÜGVA gönüllüleri aynı üniversitede öğrenim gören öğrenci kardeşlerine aşure dağıttı. Üniversite öğrencileri ise gerçekleştirilen bu etkinlik için, hem bulunduğumuz ayın hürmetine hem de yüzyıllardır süregelen bir geleneği sürdürmeye yaptıkları katkıdan ötürü TÜGVA Mardin'e teşekkürlerini ilettiler. 

       TÜGVA Mardin gönüllüleri bu tür etkinliklerin devam edeceğini ve TÜGVA'nın Mardin'de güzel işler yapmaya devam edeceğini belirttiler.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2016, 12:41

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER