banner113

Trabzon’da Mardin bulgur festivali düzenlendi

Kızıltepe’de düzenlenen “Hamsi Şölenin” ardından, bu kez Kızıltepe Belediyesi tarafından Trabzon’da Bulgur festivali düzenlendi.

Trabzon’da Mardin bulgur festivali düzenlendi

Karadeniz ile Güney Doğu Bölgesi arasında kardeşlik köprüsü devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Trabzon Ortahisar Belediyesi tarafından Mardin Kızıltepe’de düzenlenen “Hamsi Şölenin” ardından, bu kez Kızıltepe Belediyesi tarafından Trabzon’da  Bulgur festivali düzenlendi.  Yağmurlu bir havada düzenlenen bulgur festivaline binlerce kişi katıldı.


 Trabzon 15 Temmuz Hürriyet ve Demokrasi Meydanında düzenlenen etkinlikte Mardin türküleri, halk oyunları Reyhanı grubu, Trabzon folklor gösterilerinin ardından sanatçı Sinan Yılmaz konseri ile devam edildi. Konuşmaların ardından Mardin Kızıltepe ovasında yetişen Bulgur ve mercimekten yapılan yemek çeşitleri ikram edildi. Festivalin açılış konuşması yapan Ortahisar Belediye Başkanı Avukat Ahmet Metin Genç, “Ülkemizde ki kardeşliği kimse bozamayacak. Kuzeyi, Güneyi, Doğuyu ve Batıyı bir araya getirerek, bütün dış ve iç düşmanların oyununu bozacağız.”dedi

“KARDEŞLİĞİMİZİ KİMSE BÖLEMEZ”

Genç, “ Yağmur ve çamur demeden alanı dolduran binlerce sevgili Trabzonlular ve teşrifleriyle bizleri onurlandırıp, Mardin’den gelen çok kıymetli dostlarımız ile kardeşçe ve beraberce yaşamamızı istemeyenlere karşı her zaman olduğu gibi dimdik ayakta olmaya devam edeceğiz. 2 yıl önce Derik kaymakamımız Muhammet Safitürk kardeşimizi haince şehit edildi. Hemen onun akabinde İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun kararlı mücadele ile birlikte bir tarafta güvenlik güçlerimiz operasyonlara devam ederken diğer taraftan biz Mardin’e gittik. Buradan  8 ton hamsi ile gittiğimiz Kızıltepe ilçesinde  onbinlerce vatandaşın katılımı ile büyük bir şölen düzenledik.Bu sefer Kızıltepe belediyesini bulgur festivali ile biz ağırladık.Bu güzellikleri yaşatacağız ve  kardeşliğimizi tüm hızıyla devam ettireceğiz,dedi

“BÜYÜK BİR SORUMLULUK”

Mardin Kızıltepe Kaymakamı Mehmet Yüzer,”  Trabzon Ortahisar belediyesi Türkiye genelinde büyük bir sorumluluk ortaya koymuştur. Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç’e Türkiye’nin birlik ve beraberliği için yapmış olduğu bu etkinliklerin tebrik ediyor sayın başkana başarılar diyorum. Birliğimizi ve kardeşliğimizi bu tür festivallerle devam ettireceğiz.

'BİRLİK VE BERABERLİK RUHU İLE HEDEFLERİMİZİ BELİRLEDİK'

Programda konuşan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşinin himayeleri altında 'Kardeşlik Köprüsü' doğudan batıya, batıdan doğuya Türkiye'de çok güzel bir şekilde uygulandı. Emeği geçen ve düşünenlerden Allah razı olsun. Çünkü coğrafyamız tarihte olduğu gibi yine günümüzde de hedefteyiz. Bizim birliğimizi, bütünlüğümüz bozmaya çalışanlar her türlü planı, programı ve entrikayı yapıyorlar. Bizi birbirimize düşürmek için her türlü fitneyi yapmaya çalışıyorlar.  15 Temmuz'da da yaşadık. Şuan bir de ekonomik saldırıyı yaşadık. İnşallah bunu da atlatıyoruz. Biz 2023 yılında birlik ve beraberlik içerisinde dünyanın en iyi 10 ekonomisi içerisinde olacağız, bunun lamı cimi yok. Biz çalışıyor ve gayret ediyoruz. Biz bütün fesatlıkları ters yüz ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde yeni bir yönetim modeline hep birlikte evet dedik. İnşallah milli ve yerli olan bütün değerlerimizi gün yüzüne çıkarıyoruz. Kardeşlik köprüleri ile ve kültür alış verişi ile ve birlik ve beraberlik ruhu ile inşallah hedefimizi belirlemiş bulunmaktayız. Artık durmuyoruz, yolumuza devam ediyoruz." dedi.

Festivalde Trabzon Ak parti milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Derik kaymakamı Hakan Kafkas, Artuklu kaymakamı Şakir Öner  Öztürk ile Ortahisar Kaymakamı da birer konuşma yaptı. 

Konuşmaların adından protokol ve emeği geçenlere günün anısına plaket verildiği Festival alanında kurulan standlarda vatandaşlara Bulgur ve mercimekten yapılan 8 çeşit yemek ve çorba ikram edildi.

Trabzonspor Taraftar Derneği tarafından organize edilen ve Artukbey kahve ile Bedosan Bulgur'un sponsorluğunda, Ortahisar Belediyesi ile Kızıltepe Kaymakamlığı ve Kızıltepe Belediyesinin katkılarıyla Trabzon’da düzenlenen Bulgur festivaline Trabzon Ak parti milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Trabzon valisi Yücel Yavuzi Ortahisar belediye başkanı Ahmet Metin Genç, Kızıltepe kaymakamı Mehmet Yüzer, Derik kaymakamı Hakan Kafkas, Artuklu kaymakamı Şakir Öner  Öztürk,  Mardin Süryani metropoliti Saliba Özmen,Kardeşlik ve dostluk köprüsü koordinatörü Ahmet Külekçi,Mardin Trabzonspor taraftar derneği başkanı İbrahim Aydın, Ak Parti Kızıltepe ilçe başkanı Aydın Yücedağ, Mardin Kızıltepe’den gelen STK, işadamı, kanaat önderleri ile Trabzonlu STK temsilcileri,kurum amirleri ve binlerce  vatandaş katıldı.

Mehmet Halit Solhan

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2018, 22:09

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER