Toz Bulutu Hayatı Olumsuz Etkiledi

Mardin’de öğle saatlerinden itibaren etkili olan tuz bulutu hayatı olumsuz etkiliyor.

Toz Bulutu Hayatı Olumsuz Etkiledi
Suriye üzerinden saatte 20 km hızla gelen çöl fırtınası, Mardin’i ve ilçelerini etkisi altına aldı. Kentin semasını kaplayan toz bulutu nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 100 metrenin altına düştüğü gözlemlenirken, hareket halindeki araçların sis farlarını açtığı görüldü.

Vatandaşlar, toz bulutları yüzünden evlerine kapanırken, Meteoroloji yetkilileri, toz bulutunun yarına kadar etkisini göstereceğini bildirdi. Bu yıl sık sık toz fırtınasına yakalanan Mardin'de esnaf ve vatandaşlar oluşan tozlardan olumsuz etkilendi.

Tozdan en çok yaşlılar, çocuk ve solunum sorunu olan hastaların olumsuz etkileneceğini belirten uzmanlar, dışarıya çıkmak zorunda kalan bu grupların maske takmalarının yararlı olacağını bildirdiler.

Toz bulutunun kalp sıkışması ile akciğer yorgunluğuna neden olacağı için sağlığı olumsuz etkilediğine dikkat çeken uzmanlar, özellikle astım, kronik bronşit ve KOAH hastalarının dışarı çıkmamaları konusunda uyardılar.

Mardin Valiliği, fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması, toz aşınımı gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2018, 11:58

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER