banner113

“Tarihte Kürtler ve Kürdistan” Sempozyumu için hazırlıklar devam ediyor.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimine Bağlı Selâhaddin Üniversitesi’yle birlikte Erbil’de ortaklaşa düzenleyeceği “Tarihte Kürtler ve Kürdistan: Osmanlı Dönemi” başlıklı uluslararası sempozyumun hazırlıkları bütün hızıyla devam ediyor.

“Tarihte Kürtler ve Kürdistan” Sempozyumu için hazırlıklar devam ediyor.
 Önümüzdeki yılın Nisan ayında yapılması planlanan sempozyum hazırlıkları için Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne bağlı bir grup akademisyen önceki gün Selâhaddin Üniversitesini ziyaret ederek Irak’lı yetkililerle birlikte sempozyum çalışmalarına dair görüş alışverişinde bulundu.

Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Tarih Bölüm Başkanı Doç Dr. İbrahim Özcoşar, Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç Dr. Mehmet Akbaş ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Öğretim görevlisi Fasih Dinç’ten oluşan heyetin Erbil’de Selahaddin Üniversitesi Rektörü Dr. Ahmed Anwar Dezaye başkanlığında Tarih Bölümüne bağlı Iraklı akademisyenlerinin de katılımıyla yaptığı geniş kapsamlı toplantıda  konuşan Tarih Bölüm Başkanı Doç Dr. İbrahim Özcoşar;

Bölge üniversiteleri arasındaki kültürel işbirliğine dikkat çekerek, Mardin Artuklu Üniversitesinin Ortadoğu kültürleriyle bütünleşme vizyonundan hareketle komşu ülke üniversiteleri ile geniş bir yelpazede çok boyutlu bilimsel bir işbirliği kurma gayreti içinde olduğunu ifade etti.

Mardin Artuklu Üniversitesinin bilimsel ve özgürlükçü yapısını yakından takip ettiklerini belirten Selahaddin Üniversitesi Rektörü Dezaye ise komşu ülke üniversiteleri arasında yapılan ortak bilimsel çalışmaların , bölgenin kalkınmasına büyük bir katkı sağladığını vurguladı.

Dezaye Mardin Artuklu Üniversitesi ile her türlü bilimsel, akademik ve kültürel işbirliğine hazır olduğunu açıklayarak heyet başkanı Doç.Dr.İbrahim Özcoşar’a plaket takdim etti.

“Tarihte Kürtler ve Kürdistan: Osmanlı Dönemi” sempozyumu, önümüzdeki yılın Nisan Ayında Erbil’de düzenlenecek.

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2012, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER