banner113

Suriyeli Vatandaşlara Kimlik Çıkaran Çeteye 9 Tutuklama

Suriye’den gelen şahıslara TC vatandaşlığı kimliği verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 22 kişi sanıktan 9’u tutuklandı.

Suriyeli Vatandaşlara Kimlik Çıkaran Çeteye 9 Tutuklama

Konu ile ilgili Mardin Valiliğinden yapılan yazılı basın açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

Mardin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince “Resmi Belgede Sahtecilik, Görevi Kötüye Kullanmak, Rüşvet Almak–Vermek-Aracılık Etmek ve Göçmen Kaçakçılığına” yönelik sürdürülen çalışmalar neticesinde;

09.06.2015 günü İstanbul, Diyarbakır, Şanlıurfa, İlimiz Artuklu, Kızıltepe, Nusaybin ve Savur ilçelerinde yapılan eş zamanlı operasyonlarda aralarında devlet memurlarının da bulunduğu toplam (32) şahıs yakalanmış olup, yapılan ev ve iş yeri aramalarında çok sayıda başka şahıslara ait nüfus cüzdanları, vesikalık fotoğraflar, nüfus kayıt örnekleri ve çeşitli dokümanlar ele geçirilmiştir.

 

Yakalanan (32) şahıstan (10)’u ifadeleri alındıktan sonra Emniyet Müdürlüğü tarafından serbest bırakılmıştır. Gözaltında bulunan (22) şahıs haklarında tanzim edilen tahkikat evrakı ile birlikte 12.06.2015 günü Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarılmış, (22) şahıstan 13)’ü Cumhuriyet Savcısı tarafından serbest bırakılmış F.A (47), M.Ç (44), F.K (55), C.A (64), A.A (53), H.D (65), A.B (47), Y.E (30) ve T.D (43) isimli (9) şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Mardin E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

 

Resmi Belgede Sahtecilik, Görevi Kötüye Kullanmak, Rüşvet Almak–Vermek-Aracılık Etmek ve Göçmen Kaçakçılığı yapan şahıs ve organizasyonların deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalarımız devam edecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 19:05

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER