banner113

SİVİL TOPLUM GELİŞİMİNDE BİR ADIM DAHA…

Sivil Toplum Kuruluşlarında Kapasite Geliştirme Programı Mardin'de gerçekleştirildi.

SİVİL TOPLUM GELİŞİMİNDE BİR ADIM DAHA…

Sivil Toplum Kuruluşlarının daha etkin, verimli ve profesyonel bir şekilde yönetilmesine katkı sunmak ve gönüllülerin gayretlerine destek olmak amacıyla Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği tarafından yürütülmekte olan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Sivil Toplum Kuruluşları Kapasite Geliştirme Projesi” Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

   Programa Mardin Valisi Sayın Dr. Ahmet Cengiz, Marmara Üniversitesi Sivil Toplum Kuruluşları Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Doç.Dr. Yüksel Demirkaya, Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Fethi Güngör, EBSAD Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yelek, bazı denetçi ve uzmanlar, İl Dernekler Müdürü Hüseyin Kurtay ve Mardin’de faaliyet gösteren dernek yöneticileri katıldı.

   Yönetişim Kavramına vurgu yapan Vali Dr. Ahmet Cengiz, Vatandaş Odaklı hizmet anlayışı ile hizmetin sunulmasına verdikleri önemi anlattı.

   Vali Dr. Ahmet Cengiz, Derneklerin Sosyal Sorumluluk duygusuyla hareket eden Kuruluşlar olduğuna dikkat çekerek "Sizler sosyal sorumluluk duygusuyla hareket eden, toplumun bir noktadan daha ileri bir  noktaya getirilmesi ve  geliştirilmesi konusunda özveriyle çalışan kuruluşlarsınız" dedi.

   Derneklerin yoğun bir katılımla rağbet gösterdikleri programda, Mardin’in sosyo-ekonomik analizi ve STK profili, STK’larda etkili yönetim, STK’lararası iletişim ve işbirliği, proje geliştirme ve proje yönetimi, sosyal çalışmalarda girişimcilik ve gönüllü yönetimi gibi konular üzerinde görüşler paylaşıldı, dernekler tarafından öneri katkılarda bulunuldu.





Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2013, 00:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER