banner113

Savunma Bakanı Yılmaz Mardin’de incelemelerde bulundu

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Mardin’e geldi.

Savunma Bakanı Yılmaz Mardin’de incelemelerde bulundu

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı  Mardin Havaalanı’nda  Vali Ömer Faruk Koçak, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Vali Yardımcıları, Ali Güldoğan, Ali İkram Tuna, Aziz Onur Aydın, Bahattin Çelik, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, İl Jandarma Komutanı Alaaddin Karsavuran ve diğer il protokolü karşıladı.

 

Mardin Valiliğini ziyaret eden Bakan Yılmaz tarihi valilik binasını gezerek bina hakkında Vali Koçak’tan bilgi aldı.

 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Tarihi Valilik Binasında gazetecilere yaptığı açıklamada tarım, turizm ve ticaret kenti Mardin’in en büyük sorunlarından birini işsizliğin oluşturduğunu ifade ederek “Muhakkak ki işsizliğin çözülebilmesi için hem tarımın, hem turizmin, hem de ticaretin geliştirilmesi lazım. Daha çok yatırım yapılması gerekli. Ne kadar çok yatırım, o kadar daha çok istihdam demektir" Dedi.

 

Birlik içinde olmanın önemine değinen Bakan Yılmaz, "Umutluyuz inşallah. Hep beraber 78 milyon, hiçbir ayırım yapmaksızın, anayasal vatandaşlık temelinde, eşit vatandaşlıkla inşallah biz bütün sorunlarımızı, kardeşçe çözeriz diyoruz. Çözüldüğünde çok büyük bir potansiyel olan Mardin’de gelecek günler bu günlerden çok daha iyi olur inşallah" ifadesini kullandı.

 

Sınır Karakollarını ziyaret eden Bakan Yılmaz askerlerle birlikte karanavadan yemek yedi. Sınır hattında yapımı devam eden duvar ile ilgili bilgiler alan Bakan Yılmaz Mardin’deki temaslarını tamamlamasının ardından Şanlıurfa’ya  hareket  etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2016, 10:44

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER