banner113

Sancar, Mardin Gazeteciler Cemiyetlerinin Ziyaret Etti

Sancar: Cumhurbaşkanının alanlarda oy toplaması anayasaya aykırıdır

Sancar, Mardin Gazeteciler Cemiyetlerinin Ziyaret Etti

HDP Mardin Milletvekilli Adayı Mithat Sancar, seçim çalışmalarına yönelik ziyaret ettiği Mardin Gazeteciler Cemiyeti ve Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti’nde, gazetecilerin sorularını cevapladı. Burada yerel gazetelerin önemine de dikkat çeken Sancar, yerel gazetelerin önlerinin açılması ve güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 

7 Haziran seçim çalışmalarına devam eden HDP Mardin Milletvekili adayı Mithat Sancar, kurum ve esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Sancar, bugün Kızıltepe ilçe esnafının ardından Mardin’de bulunan yerel gazeteleri ve cemiyetlerini ziyaret ederek gazetecilerin seçime yönelik sorularını cevapladı.

 

İlk ziyaretini Mardin Gazeteciler Cemiyeti’ne yapan Sancar’ı, Cemiyet Başkanı Gazeteci Mehmet Çelik, Adnan Avuka ve cemiyet üyeleri karşıladı. Sancar, burada kısa bir sohbetin ardından gazetecilerin kendisine yönelttiği sorulara cevap verdi. Çözüm sürecine ilişkin kendisine yöneltilen sorulara Sancar, “Bu seçim çözüm sürecinin demokratik bir şekilde yürümesi için çok önemlidir. Aynı şekilde bizim meclise girmemiz çözüm sürecini güvene alacaktır. Amacımız bununla kimseyi tehdit etmek değildir. Ama bir halkın dinlenmesi için onun meclisteki temsileyitini çok güçlü olması gerekir. Bunun içinde HDP’nin temsiliyetinin mecliste güçlü olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir partinin başkanı gibi çıkıp alanlarda oy toplamsına ilişkin kendisine yöneltilen soruya ise Sancar, bunun herşeyden önce anayasaya aykırı olduğunu bir cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiğinin altını çizdi. Sancar, Cumhurbaşkanlığı yemininde de bu tarafsızlığın söz konusu olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy toplamanın yanı sıra bir partinin başkanını alanlarda yuhalatmasının bir seçim skandalı olduğunu söyledi.

 

“Yerel gazetelerin önünün açılması ve güçlendirilmesi gerekir”

 

Soruların ardından yerel gazetelerin önemine ilişkinde konuşan Sancar, yerel gazetelerin günden güne yok olduğunu ifade etti. Sancar, aksine yerel gazetelerin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak “Avrupa’da en çok yerel gazetelere önem veriliyor. Aksine orada ulusal gazete pek yok. Çünkü herşeyden yerelden başlıyor. Ama ne yazık ki Türkiye’de bu yapılmamaktadır. Türkiye’de yerel basın çok güçlü gösterilmemektedir. Oysa yerel basının iyi bir geleneği ve gücü söz konusudur. Buda yönetimin merkeziyetçi olmasından kaynaklanmaktadır. Merkeziyetçi güç hiçbirşeyi güçlendirmez. Bunda yerel basında söz konusudur. Oysa biz gücün merkezden değil yerelden gelmesini savunuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Sancar ve beraberindekiler daha sonra Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyetini ziyaret ederek gazetecilerin sorularını cevapladı. Burada da Mardin’in güzelliğine ve önemine vurgu yapan Sancar, HDP’nin bu seçimlerde Mardin’in yanı sıra Türkiye’de de şimdiye kadar aldığı oyların çok çok üstünden alacağını söyledi.  Sancar, gazetecilerin AKP Mardin Adayı Yusuf Miroğlu’nun, Bağımsız Mardin Adayı Şakir Nuhoğlu için  yapmış olduğu söylemlere ilişkin kendisine yöneltilen soruya ise “Miroğlu’nun, Nuhoğlu için yapmış olduğu söylemleri hiçbir şekilde etik görmüyorum. Nuhoğlu’na yapılan ithamlar doğru ise şayet bunu bilmiyorum ama bunlar neden daha önce yapılmadı da şimdi seçim arefesinde bu yapılıyor. Bizler hiçbir zaman şahıslara takılmayız. Ama bu şekilde davranmakta doğru değildir” şeklinde cevap verdi. Artuklu Ünivversitesi’ne ilişkinde konuşan Sancar, meclise girdikleri takdirde Artuklu Üniversitesin üzerine özel olarak duracaklarını aktardı.

 

Sancar, sözlerinin sonunda ise Türkiye’yi yönetmeye talip bir parti oldukları için Türkiye partisi olduklarını belirtti.

 

Ziyaret görüşmelerin ardından son buldu.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2015, 14:32

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER