Şahin;’’Son Ödeme Tarihi 28 Şubat 2019’’

Mardin SGK İl Müdürü Abdülkerim Şahin’den Yapılandırma Uyarısı ’’Son Ödeme Tarihi 28 Şubat 2019’’

Şahin;’’Son Ödeme Tarihi 28 Şubat 2019’’

 

          Bilindiği üzere 7143 Sayılı Kanunla işveren ve sigortalıların prim borçları yapılandırılmış ve 7143 sayılı Kanun kapsamında SGK borçları için yapılandırmaya başvuran ancak ödenmesi gereken taksitleri veya peşin ödeme tutarını süresinde ödemeyerek yapılandırması bozulmuş olan vatandaşlarımız 28 Şubat’a kadar ödeme yapmaları halinde 7143 sayılı Kanunun haklarından yararlanmaya devam edecekler. Ayrıca yapılandırması bozulanlardan 28 Şubat’a kadar ödeme yaparak 7143 sayılı yapılandırmadan yararlanmaya devam edenler için borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacak. Bu kişiler ‘Borcu yoktur’ belgesi alabilecekler, sağlık hakkından faydalanabilecekler, istihdam teşviklerinden yararlanabilecekler.

 

Bundan dolayı borçlarını yapılandıran vatandaşlarımızın muhakkak 28 Şubat'a kadar ödemelerini yapmaları gerekmektedir.

Bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirten İl Müdürü ŞAHİN, yapılandırılan borçlarda ödenmeyen süreler için gecikme zammı uygulanmayacağını, 31 Aralık 2018'e kadar ödenmesi gereken Genel Sağlık Sigortası prim borçları, gecikme zammı ve cezası veya geç ödeme zammı uygulanmaksızın Şubat sonuna kadar borçların ödenebileceğini belirtti.


Ayrıca vatandaşlarımızın 7143 sayılı yapılandırmadan yararlanmaya devam etmeleri için talepte bulunmaları gerekmiyor ancak yapılandırma haklarının devam etmesi 28 Şubat 2019 tarihine kadar ödeme yapmaları gerekiyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2019, 14:51

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER