banner113

Şahin;“İşverenlere Asgari Ücret Desteği 2017 Yılında da Devam Edecek“

Mardin Sosyal Güvenlik İl Müdürü Abdulkerim ŞAHİN, yaptığı açıklamada İşverenlere Asgari Ücret Desteği 2017 Yılında da Devam Edecek diye belirti.

Şahin;“İşverenlere Asgari Ücret Desteği 2017 Yılında da Devam Edecek“

Mardin Sosyal Güvenlik İl Müdürü Abdulkerim ŞAHİN  Bakanlar Kurulunca 4/a kapsamında sigortalı çalıştıran işçilere yönelik yapılan Asgari ücret desteğinin 31/12/2017 tarihine uzatılması ile ilgili basın açıklaması yaptı. ŞAHİN’’ İşverenler asgari ücret desteğinden 2017 yılında da yararlanacak’’ dedi ve devamla ‘’2016 ‘da ekonomideki genel daralma durumu, 2017’de asgari ücrette yapılacak olan artış ve işverenlerin bu konudaki talepleri de dikkate alınarak, 2016’da sağlanan asgari ücret desteğinin 2017 yılında da devam etmesi amacıyla Hükümet tarafından hazırlanarak TBMM’ye 16.12.2016 tarihinde gönderilen “Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” da asgari ücret desteği ile ilgili düzenleme öngörülmüştür. Asgari ücret artışından kaynaklanan Hazine desteğinden SSK (4/a) kapsamında haklarında uzun vadeli sigorta kolları (malullük, yaşlık ve ölüm sigortası) hükümleri uygulanan sigortalıları çalıştıran özel sektör işverenleri yararlanacaktır. SSK (4/a) kapsamında sigortalı çalıştırsalar dahi kamu sektörü işverenleri (5018 sayılı Kanuna ekli (I) sayılı cetvelde sayılan kamu idareleri) söz konusu destekten yararlanamayacaklardır.’’ Dedi

Abdulkerim ŞAHİN  ‘’Asgari ücret desteğinden uzun vadeli sigorta kollarına (malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası) tabi olan sigortalılardan dolayı yararlanılabilecektir. Belirlenen hususlar dışında, işverenlerin asgari ücret desteğinden yararlanma şartları, yanlış ve yersiz yararlanma durumunda geri alınması, yararlanılacak olan asgari ücret destek tutarının Kurumumuz Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından otomatik olarak hesaplanması ve bir sonraki ayda tahakkuk edecek prim borçlarına mahsubu gibi konular 2016 yılı asgari ücret destek uygulamasına benzer şekilde yürütülecektir.’’ Diye sözlerini bitirdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2017, 11:09

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER