banner113

Rektörden, Büyükşehir Eş Başkanlarına Ziyaret

- Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Ahmet Ağırakça, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Februniye Akyol Akay ve Ahmet Türk'ü ziyaret etti.

Rektörden, Büyükşehir Eş Başkanlarına Ziyaret

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Fberuniye Akyol Akay ve Ahmet Türk'ü başkanlık makamında iadeyi ziyarete bulundu. Ağırakça’yı ağırlayan eş başkanlar Akyol Akay ve Türk'e Büyükşehir Genel Sekteri Ahmet Zirek eşlik etti. Ziyaretlerine ilişkin kısa bir değerlendirmede bulunan Ağırakça, iadeyi ziyarette bulunmak istediklerini ifade etti. Ağırakça, üniversitenin durumu hakkında da bilgilendirmelerde bulunarak belediye ile beraber yapmayı düşündükleri meslek edindirme programları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Eş Başkan Türk ise, belediye olarak her zaman üniversite ile beraber çalışmaya hazır olduklarını ifade ederek "Belediye olarak en önemli görevimiz halka hizmetin yanı sıra bu şekilde eğitim olanakları sağlamaktır. Bu konuda üzerimze düşen tüm görevi yapmaya hazırız" dedi.

Eş Başkan Februniye Akyol Akay ise, bölgede ki işsizlik oranına dikkat çekerek meslek edindirme kurslarının yararlı olacağını kaydetti.

MAR-MEK adı altında Turizm elemanı yetiştirmek amacıyla daha önce kurs açtıklarını belirten Büyükşehir Genel Sekteri Ahmet Zirek ise çeşitli dallarda kurs açmaya devam edeceklerini söyledi.

Ağırakça da, belediyenin yapacağız hizmetlere katkı sağlamak açısından işbirliği ve destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

 

Ağırlıklı olarak eğitim konuları ve Mardin ilçelerinde yeni bölümlerin açılması konusunda fikir alış-verişinin bulunulduğu görüşmenin ardından Ağırakça, Eş Başkanlar Akyol Akay ve Türk'e Mardin Artuklu Üniversitesi yazılı plaket sundu.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 13:49

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER