Regaib Kandili ihya edildi

Mübarek üç ayların müjdecisi Regaip Kandili, Mardin'de dua ve ibadetlerle ihya edildi.

Regaib Kandili ihya edildi
 Recep ile başlayan, Şaban ile devam eden ve Ramazan ile son bulan üç ayların müjdecisi Regaip Kandili, Mardin merkez ve ilçelerinde düzenlenen çeşitli programlarla ihya edildi.

Kentteki birçok camide programlar düzenlenirken, özellikle Fuat Yağcı Camii, Ulu Camii, Kızıltepe Yeni Camii ve Zeynel Abidin Camii doldu taştı. Müslümanlar, geceyi namaz ve dualarla ihya etti.

Kur'an tilaveti ile başlayan programlarda; Mevlidi Şerif okundu, ilahiler seslendirildi, salâvatlar getirildi, namaz kılınarak dualar edildi.

Günahlarının affedilmesi ve İslam Coğrafyasında huzurun gelmesi için ellerini semaya kaldıran Müslümanlar, bol bol dua ettiği ve bu mübarek gecenin zulüm altında olan, sıkıntı çeken Müslümanlara rahmet ve bir kurtuluş vesilesi olması temennisinde bulunduğu görüldü.

Namaz sonrası camideki halka hitaben bir konuşma yapan Vaiz Ferhat Akkoyun, bu gecede özellikle tövbe edilmesi gerektiğini anlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Tövbe bize basit bir şey gibi geliyor ama öyle basit bir şey değil. Allah Resulü, '24 saat içinde 70 defa tövbe ediyorum, Allah'a yalvarıyorum.' diyor. Bizler en son ne zaman Allah'a yalvararak ağladık? Allah Resulü, öyle namaz kılardı ki ayakları şişerdi, bizim ayaklarımız namaz şişmiş? Ne zamana kadar bu gaflet uykusunda olacağız. Ne zaman kadar bu rahmetli ve mağfiretli ay ve gecelerden istifade etmeyeceğiz?"

Kandil etkinliğine katılan vatandaşlar da duygularını paylaşarak, İslam âlemi için dua ettiğini kaydettiler.

Regaib Kandilinin Müslümanlara hayırlar getirmesini dileyen vatandaşlardan Ali Ramazanoğlu, "Böyle mübarek bir günde hep beraber camide ibadet etmek çok güzeldir. Allah herkese nasip etsin." dedi.

Recep ayının ilk perşembe gecesinin Regaib Kandili olduğunu, bu yüzden bugün burada, Merkez Camii'nde düzenlenen programa katıldıklarını kaydeden Hadi Malgiç, namaz kılıp dua edeceklerini belirtti.

Regaip Kandili nedeniyle camiye geldiğini söyleyen çocuklardan Şehmus Kılınç, namaz kılıp dua edeceğini söyledi. Kılınç, "Tüm Müslümanların Regaib Kandili mübarek olsun, dua etsinler." diye konuştu.

İslam âleminin mübarek Regaib Kandilini tebrik eden Velat Aydın da şunları söyledi: "Tüm Müslümanların kandilini kutluyorum, Allah'tan İslam ümmetine, Müslümanlara ferahlık vermesini, sıkıntılarını gidermesini temenni ediyorum. Bugün camide namaz kılacağız, Kur'an-ı Kerim okuyacağız, dua edeceğiz, kısaca ibadet edeceğiz." (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2019, 21:57

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER