banner113

Protestanlardan Rojava'ya Yardım

Türkiye Protestan Kiliseleri Birliği ve Almanya Bebra İsa Mesih Kilisesi temsilcileri tarafından Rojava'ya gönderilmek üzere 205 bin TL'lik giyim ve çocuk maması yardımı Yeni Mardin Otogarına getirildi.

Protestanlardan Rojava'ya Yardım

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay ve Mardin Süryani Temsilcisi Vadi Aydın'ın temasları ile Türkiye Protestan Kiliseleri Birliği Temsilcileri Ahmet Güvener ve Ender Peker ile Almanya Bebra İsa Mesih Kilisesi Temsilcisi Daniel Bilgiç öncülüğünde Türkiye ve Almanya'da yaşayan protestanlar tarafından 205 bin TL'lik giyim ve çocuk maması toplandı.

Toplanan malzemeler Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na teslim edilerek Rojava Newroz Kampına gönderilmek üzere Yeni Mardin otogarına bırakıldı.

Bırakılan yardım malzemelerinin en kısa zaman da gönderilmesi beklenilirken konuya ilişkin kısa bir açıklama yapan Mardin Süryani Temsilcisi Vadi Aydın, Mardin'deki Süryaniler ve Protestanların daha öncede bu şekilde yardımda bulunduğunu belirterek "Bu yardımları yapmaya devam edeceğiz. Orda yaşananlar bir insanlık dramıdır. Bu konuda tüm halkların duyarlı olmasını ve gerekli yardımı yapmalarını bekliyoruz" dedi.

Aydın, sözlerinin sonunda da yapılan yardım malzemelerini:

Erkek iç çamaşırı: 2340

Çocuk iç çamaşırı: 2340

Bayan iç çamaşırı: 2340

Bayan, erkek ,çocuk havlu ve çorap: 7000

Çocuk bebek ve erkek beresi: 5000

Erkek kaban: 1000

Bayan kaban: 1000

Tek alt kışlık içlik: 7000

Bebek çocuk maması: 2100 şeklinde sıraladı.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2015, 20:05

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER