ORTAKÖY'DE KUTLU DOĞUM COŞKUSU

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Dost-Der Ortaköy Temsilciliği, ilk defa açık alanda kutlu doğum etkinliği düzenledi. Programa Ortaköylüler yoğun ilgi gösterdi.

ORTAKÖY'DE KUTLU DOĞUM COŞKUSU

Ortaköy'de Kutlu Doğum Coşkusu

MARDİN - Mardin merkeze bağlı Ortaköy'de Nurlu Doğum coşkuyla kutlandı. Program, Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Dost-Der Ortaköy Temsilciliği tarafından düzenlendi. Program A.Samed Kaplan'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.


Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra Kelha Amed Dergisi yazarlarından ve siyer araştırmacısı Molla Mahmut Kılınç Hoca açılış konuşması yaptı. Kılınç yaptığı açılış konuşmasında Hz. Hubeyb'ten örnek vererek sahabenin Peygamber Efendimize olan bağlılığını anlattı. Özellikle bayanlara seslenen Kılınç, "çocuklarınıza Peygamberin sevgisini öğretin, hayatını öğretin bu şekilde huzurlu bir aileniz olur" dedi.

Program grup Ensar'ın coşkulu ilahileriyle devam etti. Daha sonra Mevlithan Mehmet Sıddık Aydın tarafından mevlit-i şerif okundu. Mevlit-i şerif esnasında duygulu anlar yaşandı.

Ardından Molla Fasih Memiş Hoca yaptığı konuşmasında; "Allah-u Teâlâ bizlere birçok nimet vermiştir. Bu nimetlerin başında Hz. İbrahim'in duası ve Hz. İsa'nın müjdesi olan Hz. Muhammed (s.a.v.)dir. O bizim en güzel örnektir numunedir. O'nu güzel anlamamız lazımdır. Kurtuluş rehberi o'dur" şeklinde konuştu.

Program grup Ensar'ın ilahileriyle devam etti. Yapılan ikram ve dua ile program sona erdi. (Mehmet Arasan - İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2012, 12:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
burhan cing
burhan cing - 12 yıl Önce

ortaköy için çok güzel oldu

SIRADAKİ HABER