banner113

OHAK-DER'den Başbakana “Duygusal ve Zihinsel Kopuşu Önleme“ raporu

{OHAK-DER} de bölgede yaşanılan durumların çözümü için "Duygusal ve zihinsel kopuşun sebeplerini ve önleyici tedbir ve önerileri" içeren bir dosya sundu.

OHAK-DER'den Başbakana “Duygusal ve Zihinsel Kopuşu Önleme“ raporu
"Dosyayı Başbakana iletmek üzere Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile başbakan Davutoğolu’nun danışmanı Mustafa Şen'e teslim ettiklerini" ifade eden OHAK-DER başkanı M. Burhan Hedbi, "Sayın bakan ve danışman, dosyayı inceledikten sonra dikkate değer görüp teslim aldılar. Rabbim hayırlara ve sulhu selamete vesile kılsın" dedi.
 
"Duygusal ve zihinsel kopuşu önlemenin öncelikleri olduğunu vurgulayan" OHAK-DER Başkanı Burhan Hedbi, verdikleri dosyanın birçok detayı içerdiğini belirterek kısaca şu şekilde açıkladı:
"Hükümetin ve/veya hükümete bilgi veren (birey, STK, Kurum ve/veya Birim)lerin 2002’den sonra gelişen-oluşan yeni Kürt sosyolojisini iyi okuması gerektiğini. Kürtlerin, Halepçe katliamıyla Irak’tan ve Sinema Amûdê’de yakılan Kürt çocukları ile Suriye’den duygusal ve zihinsel kopuşun sağlandığı ve bu kopuşun bugün değil ta o günlerde coğrafi kopuşu da beraberinde getirdiğini görmeliyiz. Fakat 40 yılı aşkındır yaşanan sürecin hala Irak ve Suriye’de yaşandığı gibi Kürt ve Türk halkları arasında bir duygusal ve zihinsel kopuşa varmadığının değeri de sebepleri de anlaşılmalıdır. Değeri anlaşılınca çözümde ilerleme, sebepleri anlaşılınca o sebepler üzerinden çözüme yaklaşılmasının hayati öneme haiz olacağını, bu bağlamda aidiyet duygusunu güçlendirecek olan duygusal ve zihinsel kopuşu önlemek öncelikli sırada olması gerektiğini düşünüyoruz."

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2016, 14:42

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER