banner113

New York Times Gazetesinin Tanınmış Yazarı Roger Cohen’den Eş Başkan Türk’e Ziyaret

Türkiye’de 1Kasım seçim sonuçlarının yanı sıra bölgede yaşanan olaylara dikkat çekmek amacıyla New York Times gazetesinin tanınmış yazarı Roger Cohen, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk’ü ziyaret etti.

New York Times Gazetesinin Tanınmış Yazarı Roger Cohen’den Eş Başkan Türk’e Ziyaret

New York Times gazetesinin tanınmış yazarı Roger Cohen, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk’ü makamında ziyaret etti. Cohen’i, belediye makam odasında karşılayan Eş Başkan Türk, yapılan ziyarete ilişkin memnuniyetlerini belirtti. Kısa bir sohbetin ardından ziyaret sebebinin 7 Haziran seçim sonrası yaşananlar, Rojava, Öz yönetim ve 1 Kasım seçim sonuçlarının değerlendirmesi olduğunu ifade eden Cohen, konuya ilişkin Eş Başkan Türk’ten bilgi aldı.

Eş Başkan Türk ise bugün Kürt halkı ve Ortadoğu üzerinde yeni bir oyun oynandığını belirterek Ortadoğu’nun adeta yeni bir paylaşım yeri olarak görüldüğünü aktardı.  ABD ve Avrupa’nın, Ortadoğu’da barış isteyip istemedikleri konusunda ki samimiyetlerinin gerçekten tartışılması gerektiğini dile getiren Türk, “  ABD bunu iyi okumalıdır. Çünkü bugün Ortadoğu'ya yapılan haksızlığın mimarı ABD ve Avrupa'dır” dedi.

Cohen ve Eş Başkan Türk arasında yapılan görüşme Öz yönetim ve 1 Kasım seçim sonuçlarının değerlendirmesi ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2015, 14:15

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER