banner113

Müsiad Mardin Şubesinden Yatırım Hamlesi Ve Yatırıma Davet Çağrısında 21 Tesis Başvurusu Yapıldı

12 Ocak 2016 tarihinde MÜSİAD Çok Amaçlı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ‘’Mardin’e Yatırım’’ temalı büyük katılımlı bir program gerçekleştirildi.

Müsiad Mardin Şubesinden Yatırım Hamlesi Ve Yatırıma Davet Çağrısında 21 Tesis Başvurusu Yapıldı

Salı sabah yapılan programa Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, 2. OSB Müdürü Mahmut Acay, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Kızıltepe Ticaret Odası Başkanı Mahmut Dündar, KOSGEB İl Müdürü Serdar Altan, MTDF Başkanı Şerif Öter,  Basın mensubu üyeleri, Genç MÜSİAD Başkanı Lokman Günlüoğlu  ve  MÜSİAD Üyelerinin yanı sıra  birçok yatırımcı katıldı.  

Toplantıda Mardin Nusaybin yolu üzerinde yeni hizmete açılacak olan 2. Organize Sanayi Bölgesinde yatırım olanakları konuşuldu. Toplantı süresince 2.OSB için yer almak isteyen yatırımcıların başvuruları alındı. Toplantıya ev sahipliği yapan MÜSİAD Mardin Şubesi üyeleri ve bölge illerden katılan yatırımcı MÜSİAD üyeleri ile birlikte 20’ye yakın Tesis başvurusunda bulundular.  

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı M.Nurettin Kasap açıklamasında; ‘Bölge son bir yılda Ekonomik olarak çok geriledi. Son bir yılda sadece MÜSİAD Mardin üye firmaları olarak 1000 kişiyi işten çıkarmak zorunda kaldık. İlimizde işsizlik %20’den %25’lere dayandı

Mardin ili olarak son bir yılda 2 milyar TL’den fazla zararımız oldu. Bölgenin toparlanması için yatırımların devam etmesi gerekmektedir. Diğer illerimizdeki işadamlarının ve MÜSİAD üyelerinin de yatırım konusunda ilimizi değerlendirmelerini bekliyoruz. Güvenlik ortamının uygun olmadığı bir dönemde icraatın yapılamayacağı bilincindeyiz. Bu yatırımlarımızı da ancak güven ve huzur ortamı tesis olması halinde gerçekleştirebiliriz. Mardin İlimiz iklim, coğrafi ve lojistik açıdan çok avantajlı bir konumda bulunmakta, dolayısıyla yapacağımız yatırımlar için şimdiden hazırlanmamız gerekmektedir. Bölgemizde ve Türkiye genelinde yaşanan olayların kısa sürede bitmesini umut ediyoruz. ‘ dedi.

MÜSİAD ÜYELERİ ve DOSTLARINDAN 21 TESİS BAŞVURUSU !

Toplantıda Yatırım başvurusunda bulunanlar;

MTDF Federasyonu Bileşenlerinden oluşan Konsorsiyum adına M.Şerif Öter Gıda üzerine 1 tesis,

MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Halil Malkaç Mobilya ve Aksesuarları üzerine 1 tesis,

MÜSİAD Batman Şube Başkan yardımcısı Umut Doğu Ekmen Çelik prefabrik, villa, silo vs çelik ürünleri

Mardinli iş adamı; Ziver Akdemir Plastik ürünleri,

Mardinli iş adamı Metin Kurtay Un Fabrikası

Mardinli iş adamı Mehmet Dündar Yağ Üretim ve Paketleme,

MÜSİAD Mardin Şubesi Üyelerimizden;

Ahmet Azun Tekstil tesisi, Abdullah Fidan İnşaat Malzemeleri, Murat Parlak Prefabrik ve Sandeviç Panel, İbrahim Sağlam  Un Fab., Yusuf İslam Aydın Altyapı Boru Tesisi, Aydın Kurtay Un Fabrikası, Halil Karakaş Güneş Enerjisi Panelleri konsülüksiyonu ve Pompa İmalatı, Faruk Kılıç Un-İrmik Tohum eleme ve Yem Tesisi, Sadi Kerimoğlu Poşet ve geri dönüşüm tesisi, Ercan Erbek Hafif yapı elemanları, Bahattin Aydın İnşaat Malzemeleri, Lokman Yıldız Bakliyat paketleme ve soğuk hava deposu, Selim Kassap Demiryolları Ulaşım Sistemleri, Aydın Baran Tarımsal Gübre Üretimi ve A.Rahman Kılıç Asansör Kapısı imalatı olarak başvurular yapıldı.

Yatırım başvuruları genel olarak; Gıda, İnşaat, Tekstil, Plastik ve Enerji sektörlerinden oluşmaktadır.

19.01.2016 Tarihi itibariyle 2. OSB’nde tesis başvurusunda bulunan firma sayısı 58

Özellikle emek yoğun sektörlerden Tekstil sektörü başta olmak üzere başka illerdeki MÜSİAD üyelerimizle bölgemizde yatırım yapmaları konusunda görüşmeler yapıyoruz.

Ayrıca Hükümet ve MÜSİAD Genel Merkez ile  yaptığımız istişarelerde bölgemiz için uygulanan 6. Teşvik sistemi yeterli olmadığını, Şırnak, Mardin, Diyarbakır başta olmak üzere son olaylardan etkilenen illerin de dahil olduğu Bölgede ekstra radikal teşviklerin uygulanmasını talep edeceğiz,

Yatırım yapma gayretlerinden dolayı tüm müteşebbislerimizi tebrik eder ve teşekkürlerimi sunarım.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2016, 01:18

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER