banner113

MTDF;”Kandan Beslenen Güçler Barış Elçi'sini Katletmiştir”

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu MTDF.Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir elçi'nin katledilmesine büyük tepki gösterdi.

MTDF;”Kandan Beslenen Güçler Barış Elçi'sini Katletmiştir”

Konuyla ilgili Federasyon yönetimin ortak görüşünü MTDF.Başkanı Mehmet Şerif Öter yazılı bir açıklama ile duyurdu.

Yapılan ortak açıklamada Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Bulunan ve daha önce çatışmada zarar gören 4 ayaklı Minare önünde  basın açıklaması yaptıktan sonra katledilen Diyarbakır Barosu başkanı Tahir Elçi'nin Katilleri için Kandan beslenen karanlık güçler barışa,kardeşliğe,huzura ve Demokrasiye tahammül etmeyenler alçakça bu cinayeti  işlemiştir.İfadeleri kullanıldı." açıklama şöyle devam etti.

Bu cinayetin Hedefi Ülkenin huzurunu bozmak,Kaos yaratmaktır.Rahmetli Tahir Elçi gibi Barış,kardeşlik,demokrasi için mücadele eden cesur İnsanları katledip,Şiddetin,terörün ve akan kardeş kanın durması için sesini yükseltenleri korkutmak,sindirmek,susturmaktır.

Birlik,beraberlik,kardeşlik ve barıştan yana olan tüm cesur yüreklere çağrıda bulunuyoruz.Bizlerin yaşayamadığı huzuru çocuklarımızın gelecekte yaşaması  için hiç kimseden korkmadan barış için haykırmalıyız.

Korkunun sonu Suriye'dir,Libya'dır,Mısırdır,Afganistan'dır. Yeni kurulan Hükümete de Çağrıda bulunan Federasyon Yönetimi buzdolabına kaldırıldığı söylenen çözüm sürecinin kaldığı yerden devam etmesi ve sonuçlanması ülkemizin geleceği için hayati önem taşımaktadır.  "Hepimizi çok derinden üzen bu menfur saldırıda hayatını kayıp eden Sayın Tahir Elçi ve Polislerimize Allahtan Rahmet diler,İnsanlarımıza bu acıyı yaşatanları nefretle kınıyoruz."dedi

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2015, 08:27

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER