banner113

MTDF’den Kayyumlara Dilekçe

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Mardin Büyükşehir ve Kızıltepe Belediyelerine Kayyum olarak atanan Vali ve Kaymakama sorun ve çözüm önerilerini içeren Üç sayfalık dilekçe sundu.

MTDF’den Kayyumlara Dilekçe

64 Gönüllü ve bağımsız STK’nın çatı kuruluşu olan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF)  Mardin ve Kızıltepe’nin önemli sorunlarını içeren 23 maddelik ve üç sayfadan oluşan dilekçeyi Büyükşehir ve Kızıltepe Belediye Başkanlığına  sundu.

MTDF Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter yaptığı açıklamada  “ Halkın örgütlü sivil toplum örgütleri olarak Mardin  İlimiz ve 300 bin nüfusa yaklaşan mega ilçemiz Kızıltepe’nin kronikleşmiş ve bazı  önemli sorunların çözümü  için Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığına Kayyum olarak atanan Valimiz sayın Mustafa Yaman’a ve Kızıltepe Belediye Başkanlığı’na Kayyum atanan Kızıltepe Kaymakamı sayın Ahmet Odabaş’a  sunduğumuz Üç sayfalık dilekçede İmardan, çevreye, spordan sağlığa, sosyal, ekonomik eğitim, trafikten, park bahçelere kadar gerekli ve önemli sorunlardır. Kayyumlarımız söz konusu sorunları çözebilecek idarecilik, tecrübesine,  bilgi ve yetkiye sahiptirler. Demokratik sistemin temel kurumları STK’.lar olarak halkımızın birikmiş sorunların çözümüne yönelik Belediyelerimizin hizmet ve çalışmalarına her zaman destek olacağımızı ve geçmişte olduğu gibi takipçisi olacağımızı halkımız iyi bilmektedir.

Biriken sorunların çözümüne yönelik Kayyumların köklü bir çalışma başlatmaları halkı mutlu ve memnun  edeceği gibi bölgede yaşanan şiddet olayları sonucu büyük acıların ve manevi yaraların,  iyileşmesine, Devlet ve halkın dayanışmasına kaynaşmasına tarihi katkı sunabilir.

 Belediye hizmetleri konusunda halkımızın özlemle beklediği  proje ve çalışmaların hayata geçirileceğine  olan inancımızı en güçlü şekilde koruyoruz.Bu konuda Mardin Valimiz sayın Mustafa Yaman’ın Mardin’e geldiği günden beri sergilediği özverili çalışma azmi ve Devlet adamlığı duruşuyla Belediye hizmetlerinde Siyaset üstü bir iradeyle Yurttaşlarımızın Belediyelerden  talep ve beklentilerine   önem  ve değer vereceklerine inanıyoruz. “Dedi

 

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Belediyelere sunduğu sorunlar ve çözüm talepleri.

1.    İl ve İlçelerimizin  Belediyeleri; Ankara, İstanbul, Konya, Kayseri vb. illerin belediyecilik anlayışının tesisi için genelde ilimizde, özelde mega  ilçemiz Kızıltepe’de söz konusu yerlerin deneyimli idarecilerinin koordinesinde " Belediye Proje, Üretim ve Koordinasyon Birimi'nin kurulması.

2.      Şehir içi trafik sorununa çözüm bulunması.

Öneri: İlçenin merkezinde bulunan ve özgürlük parkı denilen yerin alt katında iki katlı otopark yapılabilir. Otoparkın üstü yine park olarak hizmete açılabilir. Eğer park olarak açılması düşünülmüyorsa katlı otoparkın üzerinden araçların gidiş gelişlerine de imkân sağlanabilir.

3.    Çevre yolunun yapılması için acil eylem planının uygulanması.

Öneri: çevre yolu hem şehrin güneyinde hem de kuzeyinde olmalıdır.

4.    İşgal edilmiş yolların açılması ve dar yolların genişletilmesi.

5.    Çarpık kentleşmeye son verilmeli ve bundan sonraki imar planlarında deneyimli belediyelerin tecrübelerinden istifade edilmesi gerekir.

6.    İmar planında şehrin çok ihtiyaç duyduğu ibadet ,Taziye evleri ve sosyal arılarının tespit edilmesi.

7.    Oto parkların yetersizliği, şehir içinde gelişi güzel araçların uzun süre yol işgali.

8.    Kaldırım işgallerinin önüne geçilmesi.

9.    Park ve bahçe alanlarının arttırılması ve denetimlerinin yapılması.

10.  Madde bağımlıların tedavisi için rehabilitasyon merkezinin açılması

11.  Özgürlük Meydanı civarı başta olmak üzere şehrin nüfus hareketliliğinin yoğun olduğu 3-4 yerinde umumi WC'lerin yapılması

12. Anne ve çocuklar için park ve oyun sahaların genişletilmesi ve denetimli olması.

13. Gençler ve iş arayan yetişkinler için kültür evi ve kurs programların yapılması.

14.  Çalışan anneler için belediye bünyesinde kreş veya anaokulu kurulması.

15. Engelli vatandaşlarımızın gündelik yaşamlarını rahat geçirmeleri için başta ulaşım araçları olmak üzere kaldırımlar ve diğer alanlarda gerekli altyapının hazırlanması

16.  Şehir içi duraklarında araçların park yapması engellenmeli ve şehir içi araçlarında kendi durakları dışında yolcu indirip bindirmemeli.

17.  Semt pazarları denetimi ve pazar amirliği kurulması.

18. Aile, kadına ve çocuklara yönelik şiddeti önlemek için danışma merkezi kurulması

19.  Aş evi ve halk ekmek fırınların kurulması.

20. Çevre ve trafik kirliliğine sebep olan sanayi sitesi, marangozlar, sobacılar, gıda toptancıları gibi toplu iş sektörlerin yerleşim alanı dışına tahliye edilmesi.

21. Kızıltepe’yi temsil edebilecek ve tüm kurumların ortak katkısıyla bir futbol takımının kurulması.

22. Yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılması, ortak yaşam ve dayanışma bilincinin geliştirilmesi.  Var olan ve ortaya çıkacak sorunların çözümüne yönelik plan ve projelerin hazırlanması ve uygulanmasını sağlamak, ortak bir aklın oluşturmasına katkıda bulunmak amacıyla Belediye yönetiminde saydamlık, katılım, hesap verebilirlik adına farklı alanlarda faaliyet gösteren, aktif çalışan ve icraatı olan sivil toplum örgütlerin katılımıyla bir Kent Konseyinin kurulması.

23. Birçok başarılı belediyenin çalışmalarında Kent konseylerin imzası vardır.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2016, 09:18

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER