MTDF SÜRYANİ SOFRASINDA İFTAR AÇTI

(MTDF) Yönetim Kurulu Üyeleri, Malfono Yusuf Beğtaş'ın evinde iftar açtılar.

MTDF SÜRYANİ SOFRASINDA İFTAR AÇTI

Mardin-Diyarbakır Süryani Metropoliti Saliba Özmen'ın hazır bulunduğu samimi bir ortamda Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Yönetim Kurulu Üyeleri, Malfono Yusuf Beğtaş'ın evinde iftar açtılar.

 

ÖTER” BARIŞ ve KARDEŞLİK ŞEHRİNDEN MESAJ VERİYORUZ.”

66 STK Bileşeni bulunan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter. "Federasyonumuzun Süryani bileşeni ve Danışmanı Malfono Yusuf Beğtaş'ın iftar davetine katılmaktan ve evine konuk olmaktan mutlu olduk. Asırlardır Mardin'de farklı din, dil ve kültürler, barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşamaktalar. .Bu kardeşliğin temelinde asırlar önce Dünya'ya medeniyet yayan Mardin’in manevi ruhu var. Bizler bu ruhu yaşattığımız sürece huzur ve barışımız güçlenerek gelişecek ve herkes örnek olacaktır." Dedi.

 

Ev sahibi Malfono Yusuf Beğtaş’da MTDF’ye verdikleri iftar yemeği ile ilgili olarak,

“Mardin'in tarihsel adlarından biri URŞİNA'dır. Mezopotamya'nın tarihsel derinliğinden gelen bu isim, Süryanicede barış diyarı anlamına gelmektedir. Barış, manevileşmenin ve medenileşmenin bir başka adıdır.

 

Samimi bir farkındalıkla Mardin'in proaktif yararı için çaba gösteren (MTDF)' nin Genel Başkanı M. Şerif Öter ve Yönetim Kurulu üyelerini ağırlamak, ev ortamında iftar yemeği sunmak şahsım ve ailem için onurdur. Davetimize icap etmiş olmaları, bizi sevindirdi. Kendilerine içtenlikle teşekkür ederim. Anlam dolu nedenlere hizmet etme yolunda federasyonumuza sağlık ve başarılar dilerim. Bilinmelidir ki, büyük ödüller, daima dürüst çaba ve çok çalışmanın ardından kazanılır. ''Niyetsiz eylem değersizdir, samimiyetsiz niyet ruhsuzdur'' sözü gayretlerin değil, niyetlerin önemini vurgulamaktadır. Samimi niyetle takdim ettiğimiz bu iftar yemeğinin ilahi sevginin hissedilmesine vesile olduysa, amacımız hâsıl olmuştur.

Teşriflerinden ötürü, Beyt-Nahreyn Arab-Arami Birliği Başkanı Mim Yavuz Binbay'a da teşekkür ve saygılarımı sunarım.” Dedi.

 

Mardin-Diyarbakır Süryani Metropoliti Saliba Özmen ise yaptığı açıklamada, “Önemli olan ruhların bütünleşmesidir. Ruhları birleştiren bu iftar sofrası, Mardin'in ruhunu yansıtmaktadır. Kardeşlerin bir arada olması kadar güzel bir şey olamaz. Allah’ın sevgisinde hepimiz kardeşiz. Yaptığımız ve dokunduğumuz her şeye sevgimizi katabilirsek, içimizdeki dâhiyi keşfeder, dikkat çekici bir yaşam süreriz. Duvarlar değil, gönül köprüleri kurmalıyız.

 

İbadetlerin amacı içimizdeki güzellikleri görebilmek içindir. İnsanlığa dair bütün güzellikleri öncelikle içimizde yaşatmalıyız. İçimizde göremediğimiz şeyi, yaşatmadığımız gerçeği, dışarıda hiç göremeyeceğimizi öğrenirsek, hayat çok daha kolaylaşacaktır. Rahatlayacaktır.

Bu vesileyle, herkese hayırlı iftarlar dilerim. Rab Allah hepimizi merhametiyle kuşatsın, ibadetlerimizi kabul eylesin. Başkan M. Şerif Öter'in şahsında, Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu'na başarılar ve kolaylıklar dilerim. "Dedi

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2016, 18:00

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER