banner113

MTDF Örnek Vefa Ziyaretlerinde Bulundu

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) geçmişte Mardin'e hizmet etmiş ve iz bırakan kişilere ziyaret gerçekleştiriyor.

MTDF  Örnek Vefa Ziyaretlerinde Bulundu
 Gönüllülük temelinde halka hizmet amacıyla kurulan ve 63 STK bileşeni bulunan Mardin ve bölgenin en büyük sivil Toplum hareketi olan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) siyasi, sosyal, ekonomik, eğitim, sağlık ve insani alanlarda geçmişte Mardin'e hizmet etmiş ve iz bırakmış kişi ve kurumlara vefa ziyaretleri gerçekleştirme kararı aldı. 
Bu konuda açıklama yapan Genel Başkan M. Şerif Öter “ Bu çerçevede İlk ziyareti geçmişte Mardin'de 1994-2004 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapmış Sayın Abdulkadir Tutaşı namı diğer Abo yu ziyaret ettik. O günün zor koşullarında Mardin için hizmetler yapmış, Mardinlilerin sevgisini kazanmış olan Sayın Abdulkadir Tutaşı bizi sıcak ve samimi  karşıladı. Bölgenin içinde bulunduğu durum ve gelecek ile ilgili değerli görüşlerini aldık. . 
İkinci ziyareti, Türkiye Sakatlar Derneği Mardin Şube Başkanı ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Sayın Hasan Anuk’a yaptık. Telkâri üzerinde uzun zamandan beri çalışmalar yapan ve halen devam etmekte olan dernek,   Avrupa Birliği’nden iki proje alan kendi alanında tek dernek olma özelliğini korumakta.  Türkiye’deki çeşitli kuruluşlardan 8 adet proje alıp,  hayata geçirdiler. ABD başta olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında çeşitli etkinliklere katıldılar ve Mardin’in çeşitli yönlerden tanımına katkı sağladılar. ABD’den getirdikleri 2500 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak dağıttılar. Kendilerine başarılar diliyoruz. 
Üçüncü ziyaretimiz Müteşebbis Tacettin  Yertüm oldu. Azmin ve inancın doğurduğu Marka Artukbey. Türkiye genelinde 26 şubesi olan, ortalama 100 kişiye istihdam alanı sağlayan, süratle büyüyen bir firma. Mardin’imizin Türkiye genelinde tanıtılmasında büyük emekleri var. Hizmetlerinden dolayı teşekkür edip, başarılar diledik. 
Yönetim kurulumuzla birlikte bu gün gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizin amacı Mardin'e hizmetleri olan değerli şahsiyetlerin görüş, öneri ve başarı hikâyelerini dinlemek.  Geçmişimize vefalı olmak adına memlekete hizmet etmiş, emek sarf etmiş İnsanlarımızı ziyaret etmeli,dinlemeli değerli görüş ve tecrübelerinden istifade etmeliyiz.Bu çerçevede Federasyon olarak bundan sonra da Mardin için taş üstüne taş koymuş tüm değerli İnsanlarımızı ziyaret etmeye devam edeceğiz." Dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2016, 21:20

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER