banner113

MTDF Kızıltepe’de Yaşanan Elektrik Ve Su Kesintilerine Tepki Gösterdi

Mardin Toplumsal dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter sıcakların 45 dereceyi bulduğu Kızıltepe‘de yaşanan elektrik ve su kesintilerine tepki gösterdi.

MTDF Kızıltepe’de Yaşanan Elektrik Ve Su Kesintilerine Tepki Gösterdi

Kızıltepe'de yaz aylarında yaşanan elektrik kesintisi ve son iki gündür beyaz su boru hattında yaşanan arızadan dolayı ve bayram arifesine denk gelmesi vatandaşı çok zor durumda bıraktı.

 

55 Dernek bileşeninden oluşan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter yaşanan elektrik ve su kesintilerinin vatandaşı zor durumda bıraktığını belirterek şöyle dedi:

 “Son birkaç yıldır Kızıltepe’de yaşanan elektrik kesintileri ve arızalar herkesin malumudur. 45 derece sıcakta yaşanan elektrik kesintileri yetmezmiş gibi bu bayram arifesinde iki gündür mega ilçe Kızıltepe su sıkıntısı yaşıyor. Nedeni Nusaybin’den Kızıltepe’ye su taşıyan boru hattında meydana gelen arızaymış. Bu tür arızalar ara sıra meydana geliyor.

 Arızalar ve boru hattında meydana gelen patlamalar kul yapısı diyerek normal karşılanabilir. Fakat bu İnsanları susuz bırakmaya mazeret olamaz. Yaşadığımız teknoloji çağında idareciler bu tür arızalara karşı tedbirli olmaları sorumluk gereğidir.

Belediye yetkililerine sesleniyorum. Kızıltepe yer altı su kaynağı zenginidir. İlave kuyular kazmak suretiyle boru hattında meydana gelebilecek olası arızalarda kuyulardan temin edilecek su ile sıkıntı yaşanmadan vatandaşın temel ihtiyacı olan suyu temin etmek belediye yetkililerin temel görevlerindendir.”

 İlçede yaşanan elektrik kesintilerine değinen Öter konuşmasını şöyle sürdürdü:

 “Kaçak kayıp nedeniyle vatandaşlara genel cezalandırma uygulanmaktadır. Türkiye cumhuriyeti sosyal ve hukuk bir devlettir. Dolayısıyla varsa kaçak kullanan gerekli yasal müeyyideler uygulanır.Tükettiği elektriğin bedelini düzenli ödeyen vatandaşları 45 derece sıcakta ve hele bayram arifesinde genel cezalandırma yöntemiyle kesinti yapmak insani ve vicdani değildir. Yetkililer derhal bu elektrik kesintilerine son vermelidir.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2015, 00:43

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER