banner113

MTDF Genel Başkanı Öter’in Beklenmedik İstifası

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Genel Başkanı Mehmet Şerif Öter beklenmeyen istifasını yazılı bir açıklamayla duyurdu;

MTDF Genel Başkanı Öter’in Beklenmedik İstifası

Açıklamada;"Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Genel Başkanlığı görevini bu güne kadar siyaset üstü ve tarafsız bir duruşla sürdürmeye gayret ettim. Hiç bir zaman ideolojik yaklaşım içinde olmadım. Hiç bir siyasi partinin arka bahçesi olmadığım gibi herhangi bir siyasi partinin oluşumun karşıtı da olmadım.  Karşı olduğum tek şey haksızlık olmuştur. Taraf olduğum konu ise memleketin birliği, beraberliği, huzur ve kardeşliğidir.

Mardin İlimizde ve bölgemizde faaliyet yürüten aktif STK. ların birlik, beraberlik ve kardeşlik zemininde bir araya gelerek dayanışma ruhu ve Sivil toplum örgütlenmenin amacına uygun bir şekilde 64 Sivil toplum örgütü STK.lar olarak güç birliği yapıp, memleketimizin huzuruna, barışına, sosyoekonomik kalkınmasına ve insanlarımız arasına sevgi ve dayanışma köprüleri kurmaya çalıştık.  Federasyonumuz geniş bir yelpazede faaliyet göstermekte ve Mardin’in kültürel mozaiğini sivil toplum alanında her yönüyle yansıtmaktadır.

Demokrasinin temel kurumları olan STK dernekler Avrupa Ülkelerinin her alanda gelişmesinde katkıları büyüktür. İnsan hakları alanlarından tutun demokrasinin ve özgürlüklerin gelişmesine hatta sosyoekonomik kalkınmaya kadar söz sahibidirler. Bu yönde ortaya çıkan her türlü olumsuzluklara başta basın ve diğer iletişim araçları kullanılarak siyasetçiler ve işin muhatabı olan yöneticileri uyarılıyor ve demokratik baskı oluşturuyorlar. Çünkü adı üstünde demokratik sistemin temel kurumları yani siyasi partilerden sonra Demokratik sistemin en önemli kurumlardır.

Bizde ise bırakın eleştiriyi, tepkiyi siyasetçilere öneride bulunan STK’ lar dışlanıyor ve tasfiye edilmeye çalışılıyor. Topluma karşı görev ve sorumluluğunu yerine getirmeyen siyasetçilere yönelik eleştirel yaklaşan sivil toplum örgütlerin vay haline. Bizim siyasetçiler tarafsız STK istemiyor kabul etmiyor. Tam tersi kendilerine göbekten bağlı karşılarında el pençe duran, diz çöken, biat eden yağcılık, yalakalık yapan sivil toplum istiyor. Ne yazık ki bu gerçekler önümüzde durmaktadır. Kısacası bizde suya sabuna dokunmayacaksın.

Farklı dernek ve platformlarda On yıllık sivil toplum örgüt temsilciliğim süresince arkadaşlarımla birlikte halkımızın temel hayati sorunların çözümüne yönelik gerek sözlü gerek yazılı gerek dosya, rapor halinde Hükümet yetkililerimize, siyasetçi ve idarecilerimize aktarıp, çözüm talebinde bulunduk. Sivil toplum temsilcisi olduğum 2007-2015 yıllarına kadar yerelde ve merkezde siyasetçilerimizle bu şekilde karşılıklı nezaket, saygı ve  sevgi çerçevesinde rahat iletişim kuruyorduk. Sivil toplum olarak halkımızın sorunlarına ciddiyetle ve samimiyetle sahip çıkmamızı hazım etmeyen ve bizi kendilerine rakip gibi gören siyasetin içinde ve dışında bazı kişiler Hükümet yetkililerimize özellikle şahsımla ilgile uydurularak aktarılan yalan ve iftiralar nedeniyle şimdilik kamuoyuna açıklamayacağım bazı şeyler beni son derece üzmüştür. Coğrafyamızın ateş çemberine dönüştüğü ve Ülkemizin zor bir süreç yaşadığı bu günler olmasaydı bu konuyu Sayın Başbakanımıza ve ilgili Hükümet yetkililerimize iletecektim. Fakat Toplumumuzun yararına gecesini gündüzüne katarak birlik, beraberlik, kardeşlik, barış ve huzur yolunda hizmet etmeye çalışan bir sivil toplum temsilcisi olarak bu zor günlerimizde böyle bir şeye teşebbüs etmem elbette mümkün değil.

 İstifamın bazı nedenleri ;

Memleketin bunca sorunları varken neredeyse enerjilerinin büyük bir kısmını harcayarak yetkilileri arayıp,  Şerif Öter bize karşıdır görüşmeyin, muhatap almayın diyenler rahat uyusun artık.  Federasyon Genel Başkanlığından istifa ettim. Bundan sonra enerjilerini Ülkemizin, bölgemizin ve Mardin’in huzuru ve kalkınması için harcayacaklarını umut ediyorum.

Büyük fedakârlıklarla, maddi ve manevi bedellere katlanılarak memleket sevdalısı Federasyon bileşenlerimiz Ülkemizde belki de benzeri bulunmayan bir dayanışma ve fedakârlıkla kendi öz imkânlarımızla buralara kadar getirdiğimiz ve Allah’tan başka kimsenin önünü kesmeye gücü yetmeyeceği bu güzide oluşumun şahsımdan dolayı zarar görmemesi için istifa ediyorum.  Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonun temel anlayışı demokrasidir, paylaşmadır, farklılıkları kardeşçe kabullenmedir. Müslüman’ıyla, Süryani’siyle, Türkü, Kürdü, Arap’ı ve Mardin’in Dini ve farklı kültürleri oluşturan insanlarımızın kendilerini rahatça içinde görebileceği bir sivil toplum oluşumudur. Bu oluşumun içinde yer alan tüm üyelerimiz genel başkan olabilir. Bu Federasyon Şerif Öter in tekelindedir, tek adam federasyonudur diyen yalancı, fitne, kıskançlara verdiğimiz en büyük Cevap kongre tahine bir yıldan fazla başkanlık sürem varken İstifam sonucu boşalan genel başkanlığa Arkadaşımız İbrahim Aydın’ı oy birliği ve gönül birliğiyle getirmemizdir. Bu bir nöbet değişimidir.                            Bu federasyonun bileşenleri makam aşkıyla değil hizmet aşkı ve kardeşlik duygularıyla  bir araya gelmişler ve bu birlikteliği  hiç kimse bozamaz.

Bu güne kadar Federasyon çalışmalarımızda, örnek dayanışma içerisinde, birlikte özveriyle çalıştığım Yönetim kurulu üyelerimize 64 STK bileşeni olan Dernek ve Kooperatif  başkanlarıma ve on bini aşan üyelerimize ve her zaman faaliyetlerimizi önemseyerek, kamuoyuna duyuran değerli basınımıza ve bize gönül vermiş halkımıza sonsuz teşekkür eder ve en derin, kalbi duygularımla  saygı ve sevgi sunuyorum.

 Bundan sonraki çalışmalarımı federasyonun bir bileşeni olarak  ve ayrıca  kurucu başkanlığını yaptığım hububat merkezinde ki  ticari ve idari faaliyetlerime yoğunlaşacağım.                  Unutulmasın ki hiçbir makam,görev  kalıcı değil. Biz görevimizi sevgiyle  gururla ve şerefle devir ettik

 

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu yeni genel Başkanı Kimdir?

1969 yılında Mardin Kızıltepe’ye bağlı  Bağrıbütün köyü doğumludur.İki senedir İstifa eden Genel başkan Mehmet Şerif Öter’in yardımcılığını yapıyordu. İbrahim Aydın dillere destan ve çocukluğundan beri tutkulu olduğu  Trabzonspor aşkıyla tanınıyor.Aynı zamanda Mardin Trabzonspor taraftarlar Derneği Başkanıdır"denildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2017, 08:50

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER