banner113

MTDF Başkanı Öter, Atilla Uğur’un Açıklamsına Sert Tepki Gösterdi

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur’un açıklamasına bir tepkide Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu genel Başkanı Mehmet Şerif Öter’den geldi.

MTDF Başkanı Öter, Atilla Uğur’un Açıklamsına Sert Tepki Gösterdi

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur’un 25 Eylül tarihinde yeni şafak gazetesinde yayınlanan açıklamasında “Mardin’deki bazı aşiretlerin banka kredi borçları İngiltere tarafından ödendi” açıklamasına bir tepkide Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu genel Başkanı Mehmet Şerif Öter’den geldi.

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur açıklamasında “Özellikle Hakkâri, Van, Çatak, Silopi ve Mardin aşiretlerin Bankalara olan birikmiş trilyonlarca liralık borçlarını İngiltere tarafından ödendi.” Diyor.

Hasan Atilla Uğur ispatlamazsa Mardin Aşiretlerinden özür dilemeli.

 Öter. “Sayın Hasan Atilla Uğur İngiltere  hangi Mardinli aşiretin birikmiş banka borcunu ödemiş.Aşiret ismi, banka ismi ve para miktarını belgeleriyle açıklamak durumundadır.         Bu çok ağır bir ithamdır. Hasan Atilla Uğur Mardin Kızıltepe’de uzun süre görev yapmış bir komutan olarak, tüm aşiretleri yakından tanımıştır. Birçoğunun sofrasına misafir olmuştur. Mardin Kızıltepe aşiretleri Devletine bağlıdır. Yüz binlere varan sayıdaki insanları kucaklayan bu aşiretler, bölgemizde, sağduyulu davranışlarıyla daima örnek olmuşlardır.                              Hendeklere, darbeci FETÖ ve her türlü teröre karşı duran bölgede önemli denge olan aşiretleri İngiltere’ye satılmış gibi itham etmek çok ağır bir hakarettir. İngilizler hangi aşiretlerin borçlarını, hangi bankalara, hangi tarihte ve ne kadar ödemiş belgelerle açıklanmalıdır. İspat edildiğinde,  Sivil Toplum olarak en sert tepkiyi o aşiretlere biz göstereceğiz. İspat edilmediği takdirde Hasan Atilla Uğur’u Mardinli aşiretlerimizden özür dilemeye davet ediyoruz. Gerçek olduğuna ihtimal vermediğimiz bu habere ilk tepkiyi veren Mardin Milletvekili Sayın Orhan Miroğlu’nu kutluyoruz.”Dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2016, 21:21

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER