banner113

Mısır'da 528 Kişinin İdam Kararına Tepki

USTAD, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişi hakkında idam cezası verilmesine tepki gösterdi.

Mısır'da 528 Kişinin İdam Kararına Tepki
Mardin merkezli Uluslararası Stratejik ve Tahlil Derneği (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül, Mısır'da darbe karşıtlarına "şiddete teşvik" suçlamasıyla idam cezası verilmesine ilişkin, "Karar okunurken sanıkların ve müdafi avukatların olmamasını bir zamanlar bizdeki İstiklal Mahkemeleri'ne benzetiyorum" dedi.
İdam kararların verilmesinin inanılmaz bir insan hakları ihlali olduğunu, ne Mısır tarihinde ne de dünya hukuk tarihinde bu denli yüksek sayıda bir idam cezası bulunmadığını aktaran Akgül, Mısır'da yaşananların Türkiye'nin ne denli haklı bir Mısır politikası izlediğini gösterdiğini dile getirdi.
Demokratik muhalefet hakkını kullanmaya çalışanların, cezaevlerinde çürütülürken ve haklarında idam kararları verilirken Rabia Meydanı'nda yüzlerce göstericiyi katleden polislerin mahkemeye çıkarılmadığını anlatan Akgül, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Sanıkların ve müdafi avukatların olmamasını bir zamanlar bizdeki İstiklal Mahkemeleri'ne benzetiyorum. Sadece hakim irade adına görüşünü ortaya koyan hakim ve savcı var. Bu inanılmaz bir şey. Bu noktada batının tutumu da çok ilginç. Bizdeki bir müebbet hapsi yorumlayan ve sorgulayan, bir İslam ülkesindeki herhangi bir Avrupalının idamını kamuoyu oluşturarak dünyayı ayağa kaldırmaya çalışan Avrupa ülkeleri ve ABD, burada her nedense 'dur' dahi demiyor. İnanılmaz bir insanlık sınavı. Bu olaylar, halkın yüzde 50 oyunu alan Mursi'yi cezaevine tıkan ve şu anki Mısır iktidarının ne denli gayri meşru bir iktidar olduğunu gösteriyor."

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2014, 23:47

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER