Miroğlu,Medya Meclisi Toplantısında Gazetecilerle Bir Araya Geldi.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyetinin düzenlediği Medya Meclisi toplantısı ile Mardin’in ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi.

Miroğlu,Medya Meclisi Toplantısında Gazetecilerle Bir Araya Geldi.

AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu, Mardin’de düzenlenen toplantıda AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisinin kurduğu Cumhur İttifakını ve HDP’nin seçimlerde bölgede ki etkisini değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu.

Miroğlu, “Kürtler nasıl Mustafa Kemalin arkasında durduysa Erdoğan’ın arkasında da durmalı.” dedi.

24 Haziran seçimlerine ilişkin konuşan Miroğlu; “Ben her 3 seçimde de Kürt halkının Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında durması gerektiğini söyledim. Bunu biraz tarihe de bağlıyordum. 1916’da Mustafa Kemal’in arkasında Kürtler nasıl durduysa, o dönemde de isyan dinamiği nasıl olduysa ve bunu Mustafa Kemal nasıl ötelediyse bugün durum budur” dedi.

Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti’nin, Eski PTT binasında düzenlediği medya meclisi toplantısının açılış konuşmasını yapan Cemiyet başkanı Kadir Üründü, “Uzun bir aradan sonra düzenlemiş olduğumuz Medya Meclisi toplantımıza iştikaklarıyla onurlandıran Sayın Milletvekilimiz Orhan Miroğlu’na ve Gazeteci meslektaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer veren Üründü, Bu toplantının erken seçim kararı alınmadan önce kararlaştırıldığını ancak Miroğlu’nun Stokholm konferansından sonra planlanan toplantının iptal nedeniyle erkene alınarak bugün yapıldığını belirterek özgürlükten bahseden Avrupa ülkelerinin aldıkları yasağı eleştirdi.

“Avrupa kendi korkularına teslim olmuş”

Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti’nin düzenlediği medya meclisine davetli olarak katılan Miroğlu, Stokholm’de düzenleyeceği proğramın iptali ile ilgili açıklamada bulunduktan sonra gündem ile ilgili açıklamalarda bulunup gazetecilerin sorularını yanıtladı. Konuşmasına İsveç’in Stokholm kentindeki programının ardından önümüzdeki günlerde katılmayı planladığı MGYC’nin medya meclisi toplantısına proğramın iptal edilmesi üzerine Mardin’de gazeteciler ile bir araya gelme kararı aldığını belirten Milletvekili Orhan Miroğlu, Avrupa demokrasisinin sınıfta kaldığını belirterek, “ Stokholm’de seçim kararı alınmadan önce proğrama alınmış ve seçimle alakası olmayan "Yeni Yüzyıl, Küresel Liderlik ve Türkiye" konulu bir konferans verecek, son çıkan kitabımı imzalayıp başta Mardinli olmak üzere Türkiyeli hemşehrilerimle ve AK Parti'li arkadaşlarla bir araya gelecektik. Ne yazık ki bazı Avrupa ülkeleri, 24 Haziran'da seçime gidecek olan Türkiye’den, milletvekillerinin Avrupa'da yapacakları toplantıların propaganda amaçlı olacağını ve bunu istemediklerini açıkladılar. Benim vereceğim konferansın seçim propagandasıyla bile bir ilgisi yoktu. Yasağı kabul edilemez buluyor ve Avrupa'yı kendi korkularına teslim olmuş bir kıta olarak görmekten son derece üzüldüğümü ifade etmek istiyorum.” dedi.

“Afrin operasyonun da erken seçime etkisi oldu”

Afrin operasyonunun erken seçimde de etkili olduğunu belirten Miroğlu, “Afrin gelişmesinden sonra ve Türkiye’nin aldığı pozisyon gereği artık bu şekilde devam edemeyeceğimizi yani parlamenter sistemin hala fiili olarak devam ettiği, değiştirmemize rağmen 16 Nisan’da halkın buna evet demesine rağmen parlamenter sistemin güçlü gelenekleri halen demokrasin kılıcı gibi herkesin başı üzerinde sallanıp duruyor. Türkiye’nin Orta Doğu’da Suriye’ye yeniden dizayn vermeye çalışan küresel güçlere  karşı aldığı cesur pozisyon ve bunları bir araya getirdiğimizde Türkiye’de seçimin yenilenmesi ve erken seçimin yapılması ve muhalefetinden tutun herkesin şapkasını önüne koyma zamanının geldiğine inanıyoruz Yani küresel güçler bizi yeni bir seçim mahalline çekti.” ifadelerini kullandı.

Bazı aydınların seçimleri AK Partinin beka sorunu olduğunu bunun için seçimleri yaptığını iddia ettiklerini belirten Miroğlu,“  AK Parti irtifa kaybediyor. Bu yüzden beka sorunu yaşıyor o yüzden seçimler gerçekleşiyor bunun aslı yok ve bunun böyle olmadığını 15 Temmuzda evlerimizin üstünden Jetler uçtuğunda anladık. Erken bir seçim yapılması muhalefetin HDP, CHP’si diğer irili ufaklı muhalefet kanatları ile şapkayı önlerine koyma zamanı geldiğine inanıyoruz” diye konuştu.

“Bahçeli gerçek bir milliyetçi olduğunu göstersi”

Erken seçim söylemini dillendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gerçek bir milliyetçi olduğunu vurgulayan Miroğlu, “Tarihin böyle önemlerinde gerçek milliyetçi olduğunuzu, ülkeye gerçek yurtseverlik ile bağlı olduğunuzu söylüyorsanız ülkenin geleceği üzerine söz söylem ve bunu karara dönüştürme ve mücadele etmeniz gerekir. Devlet Bahçeli bence bunu yaptı. Bu tabi AK Parti’de karşılık buldu. Herkese hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

“Kürt halkının Erdoğan’ın arkasında durması gerekir”

Mardin’de ve bölgede yapılacak 24 Haziran seçiminin batıdaki illerden farklı olacağına inandığını aktaran Miroğlu, “Zannediyorum Sayın Cumhurbaşkanımız da buna inanacak ki Perşembe günü genel merkezimizde toplantıda tek bölge olarak bölgemizden bahsetti. ‘Doğu ve Güneydoğu’da AK Parti’de politika yapan aktörlerin çok daha güçlü bir mücadele vermeleri gerektiğini’ söyledi. Bu bir fırsat çünkü terörle olan mücadelemiz başarıya ulaştı. Halkı kazanmalı ve kucaklamalıyız. Mardin’de AK Parti gibi düşünmeyen insanlara derdimizi anlatmalıyız. Gerçekler üzerinden bir hafıza muhasebesi yapmaya davet etmeliyiz. Terörle ilişkisini halen sürdüren ve bu örgütün uluslararası stratejilerini adeta bir payandası haline gelen HDP seçimde bundan ciddi bir şekilde etkilenecektir. Ben her 3 seçimde de Kürt halkının Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında durması gerektiğini söyledim. Bunu biraz tarihe de bağlıyordum. 1916’da Mustafa Kemal’in arkasında Kürtler nasıl durduysa, o dönemde de isyan dinamiği nasıl olduysa ve bunu Mustafa Kemal nasıl ötelediyse bugün durum budur.” açıklamasını yaptı.

‘HDP ve MHP seçmeni arasında kayda değer husumet göremezsiniz’

AK Parti ve MHP ittifakında Kürt seçmenini etkilemeyeceğini ifade eden Miroğlu, “Kürt seçmenin ve MHP seçmeninin yoğun olarak yaşadığı Mersin ve Osmaniye’den örnekler vererek, “Seçmenlerin arasında kayda değer, husumete dayalı  bir olay bulamazsınız.  Türkiye’nin bir arada  yaşama haritasına baktığımız zaman bu haritanın AK Parti ve CHP Arasında bölündüğünü görürsünüz. AK Parti ve CHP tabanı giderek birbirinden uzaklaşan toplumsal katmanı oluşturuyor. Ama HDP ve MHP seçmeninin bir arada yaşama prensibini ve kaidesini bozduğunu göremezsiniz” şeklinde konuştu.

Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü’nün ev sahipliğini yaptığı medya meclisi toplantısına Milletvekili Orhan Miroğlu, BİK Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi, Cemiyeti Başkanları ve Mardin merkez ile Kızıltepe ve Nusaybin ilçelerinde görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2018, 11:37

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER