banner113

Milletvekil Akdağ; Zergan deresi ihale ediliyor

Abdurrahim Akdağ'dan Zergan Deresi ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu

Milletvekil Akdağ; Zergan deresi ihale ediliyor
 Akdağ şu açıklamalarda bulundu;
Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından yaptırılan Zergan deresinin ıslahı ile ilgili durumu Çevre Komisyon Üyesi olarak ayrıntılı bir şekilde vatandaşlarımız ve Zergan gönüllüleri ile paylaşmayı uygun görüyorum.
 

Kamuoyunda konuşulan ve yıllarımıza mal olan Zergan deresinde ihale aşamasına geldik. Kış mevsiminde bulunmamızdan dolayı bu aylar içerisinde süreden faydalanmamız amacıyla (ölü zamanı) değerlendirmek ve Zergan deresinin ihale tarihinin kış ayına denk getirmek için çabaladık. Havaların düzelmesi ve ölü zamanın sona ermesiyle inşaata başlanmasını hedeflerimizin arasına koyduk. 

Zergan deresinin ıslahı ile ilgili ihale 05.03.2013 tarihinde yapılacaktır. 

Rabbim, hemşerilerimize başka hizmetleri yapmayı nasip etsin, Kızıltepe’mize hayırlı olsun. 

Daha öncede yaptığım açıklama da projenin revizyon çalışması olacağı bilgisini kamuoyuyla paylaşmıştım. 

Mardin İli Kızıltepe ilçe merkezinden geçen;

Gündük-1, Gündük-2, Zergan ve Gümüş derelerinin projeleri,  Bölgemiz DSİ 10.Bölge Müdürlüğüne hızlı bir şekilde tasdik edilmesini sağladık, DSİ genel müdürlüğümüzde aynı şekilde projeyi kabul edip bölge müdürlüğümüze gönderdiler. 

1- Derenin çevre korkuluk detayı Midyat taş kaplama ile yöre tarihine uygun şekilde yapılacaktır. (Bu pahalı bir kalemdir.) 2-Dere taş kaplama şeklinde olacaktır.  

Yeni yapılacak proje kapsamında; 

GÜNDÜK-1 Deresinde; Çift taraflı 1.750m kargir taş duvar inşaatı, çift taraflı 1.750m demir korkuluk, 1.750m dere tabanı betonu, 11 adet menfez. 

GÜNDÜK-2 Deresinde; Çift taraflı 2.000m kargir taş duvar inşaatı, çift taraflı 2.000m demir korkuluk, 2.000m dere tabanı betonu 8 adet menfez. 

GÜMÜŞ Deresinde; Sedde imalatı, çift taraflı 9.450m  istifli ve istifsiz taş tahkimatı, çift taraflı 9.450m Midyat taşı kaplamalı demir korkuluk, 9.450m dere tabanına pere imalatı, 10 adet menfez, 30 adet seki. 

TOPLAM DİK KANAL YAPIMI                   :  3.750m
TOPLAM TAHKİMAT KANALI                   :  9.450m
GENEL TOPLAM UZUNLUĞU                     : 13.200m
MAKİNALI ÇALIŞMA ( MANSAP KISMI) :  3.800m
GENEL TOPLAM                                         : 17.000m
TOPLAM MENFEZ(KÖPRÜ) SAYISI           : 29 ADET
SEKİ (ENERJI  KIRICI-DERE İÇİNDE  )   : 30 ADET      

Hükümetimiz tarafından Mardin’de yaptırılan diğer dere taşkınlarıyla ilgili olarak bilgileri de sizlerle paylaşmak istiyorum. Ak Parti hükümeti tarafından yaptırılan Nusaybin dere taşkın önleme inşaatı ise bir kısmı bitti diğer kısmında makinalı çalışmalar devam ediyor ve Ortaköy de yapılan dere taşkın önleme inşaatı resimlerini de sizlerle paylaşıyorum. Halka hizmet etmeyi kendine vizyon olarak belleyen Orman ve Su İşleri Bakanlığımız 29 eylül - 3 ekim 2013 tarihleri arasında, 

1.Dünya Sulama Forumu Mardin’de gerçekleştirecektir. Tüm Zergan gönüllüleri, Kızıltepe Çevre Gönülleri Derneği ve tüm katkı sunanlara TBMM Çevre Komisyonu üyesi olarak teşekkür ediyorum.












Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2013, 23:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet Aslan
Mehmet Aslan - 11 yıl Önce

zergan deresi bugün öksüz kalsa da onun için yaptıklarını asla unutmayacaktır kızıltepe halkı. sağol hocam.

RAMAZAN YAŞAR
RAMAZAN YAŞAR - 11 yıl Önce

sayın m.ali hocam yeni derginiz ne oldu merak ediyorum.ayrıca bu zergan konusu için öncelikle siz basına teşekürler etmemiz lazım zerganı hiç gündemden düşürmedınız tabiki sayın çevgön başkanı menduh çakar ın yıllardır çabaları boşa gitmedi direndi halkımız stk ları destek ve daayatmalarıyla başardı emeği geçenlere herkese saygılar

SIRADAKİ HABER