Mezopotamya’dan Dünyayı Yeniden Yorumluyoruz Projesi” kapanış programı düzenlendi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezince yürütülen ve GAP İdaresi tarafından desteklenen, “Mezopotamya’dan Dünyayı Yeniden Yorumluyoruz” Projesinin kapanış programı düzenlendi.

Mezopotamya’dan Dünyayı Yeniden Yorumluyoruz Projesi” kapanış programı düzenlendi.
 Dış Politika Atölyesi’nin çalışmaları doğrultusunda “4 Kıta 6 Ülke” sloganı ile Mezopotamya’dan Dünyayı Yeniden Yorumluyoruz Projesi sona erdi. Proje kapsamında 12 hafta boyunca Asya Masası, Avrupa Masası, Afrika Masası, Ortadoğu Masasında ders gören 360 öğrenciden 81’i başarılı oldu.

81 öğrenciden 23’ü Asya Masası öğrencileri ile Rusya’ya, 25’ü Avrupa Masası öğrencileri ile Almanya, Hollanda ve Belçika’ya, 15’si Afrika Masası öğrencileri ile Fas’a, 17’sı ise Ortadoğu Masası öğrencileri ile Katar’a gitti.

Bir otelde düzenlenen projenin kapanış programına Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, daire başkanları, kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı. 

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, yaptığı konuşmada, 12 aydan fazladır Gençlik Merkezinin öğrencilere hizmet verdiğini söyledi.

Amaçlarının öğrencilerin bakışlarını evrensel hale getirmek olduğunu belirten Yaman, Gençlik Merkezinin Türkiye’de örnek gösterilecek mekan haline geldiğini kaydetti.

Merkezde yapılan çalışmaları projeye dökerek diğer illere göndermeyi hedeflediklerini ifade eden Yaman, “Mardin’de dezavantajlı grupların başında gelen gençlerimize, ilişkin çalışmaları hep ön planda tuttuk. Geçen yıl YKS kurslarından 350 öğrenci üniversiteyi kazandı. Öğrencilerimiz, hem yurt için de hem de yurt dışında bir çok yeri görme imkanı buldu. Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere bir çok bakan ve siyasiyi görme imkanı oldu. Türkiye’de ki entelektüel insanla bir araya geldiler. Burada öğrenciler, akranlarına oranla daha donanımla hale gelmiş durumda” dedi.

30 genci Kudüs’e göndererek çalışmalarına başladıklarını söyleyen Yaman, Balkanlar, Asya, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’ya öğrenci gönderdiklerini şimdi ise Çin’e öğrenci göndermeyi hedeflediklerini belirtti.

GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, “Mezopotamya’dan Dünyayı Yeniden Yorumluyoruz Projesini başından beri hem maddi hem de gönülden destekledik. Projenin kentin geleceği için çok önemli. Proje çok başarılı sonuçlarının da güzel olacak” dedi.

Gençlik Merkezi Müdürü Burak Bahadır Tuzlu da, eğitimlerde başarılı olan 83 öğrenciyi Avrupa’da Almanya, Hollanda, Belçika, Asya’da Rusya, Ortadoğu’da Katar ve Afrika’da ise Fas’a gönderdiklerini açıkladı.

Konuşmaların ardından proje kapsamında ülkeleri gezen öğrenciler söz alarak yaşadıklarını anlatıp bu imkanları kendilerine sunan başta Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’a, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil’e ve Gençlik Merkezi Müdürü Burak Bahadır Tuzlu’ya teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2019, 16:33

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER