banner113

MASİF Basınla bir araya geldi

Mezopotamya Aile Sosyal İlişkiler ve Kültür Federasyonu ( MASİF) Mardin basını ile bir araya gelerek çalışma ve hedeflerini anlattı.

MASİF Basınla bir araya geldi

Mardin merkezinde bulunan federasyon merkezinde Basın mensupları ile bir araya gelen MASİF yönetim kurulu başkanı İrfan Çetin ve yönetim kurulu üyeleri basın ile tanışma toplantısında federasyon çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

 

Mezopotamya Aile Sosyal İlişkiler ve Kültür Federasyonları bünyesinde aile ve sosyal ilişkilerin yanı sıra kültürel anlamda faaliyet gösteren 5 dernek ve 200'ü aşkın üyeleri bulunduğunu belirten MASİF başkanı İrfan Çetin federasyonları ve çalışmaları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu,

 

“Aile yaşamımız içersinde sahip olduğumuz en önemli değerlerden birisi olup hem bugünümüz hem yarınımız açısından bağlarımızı güçlü tutmamız gereken bireylerden oluşmaktadır.

 

Bizi bir bütün yapan şey ailedir. Genel olarak ailenin Anne, baba ve çocuklardan oluştuğu düşünülse de sizi mutlu eden herkesi ve her şeyi ailede görebilirsiniz. Sosyal bir olgu olan aile kavramı kimi zaman bir önceki neslinde dahil edilmesiyle genişletilmektedir.

 

Bizi mutlu eden, zor zamanlarımızda da yanımızda olan, bir ve beraber olmamızı sağlayan en önemli unsur ailedir. Sağıklı bir toplumun temelini öncelikle sağlıklı bir aile yapısı oluşturmaktadır. Ailenin bir arada ve birlikte mutlu olmaması, birbirini destekler nitelikte bulunmaması halinde bireylerin mutlu olabilmesi mümkün olmayacaktır. Bu açıdan bakıldığında Aile yalnızca bir olgu ya da bir kavram değil toplumun temelini oluşturan unsurdur.

 

Kültürümüz ve inandığımız değerler açısından baktığımızda ise aile kavramı her zaman önemli olmuş nesiller boyunca insanların minnet duygusu ile yaklaşmasını sağlamıştır. 
İyi aile ilişkilerine sahip olan topluların daha hızlı kalkındığı ve refah düzeyinin daha yüksek olduğu bilinen bir gerçektir.” İfadelerini kullanan Çetin konuşmasına şöyle devam etti.

“Federasyonumuz zengin bir kültür mirasına sahip ülkemizin özelliklede Mezopotamya’nın tarihi yapısına uygun olan aile, sosyal ve kültürel değerlerini yaşatmak, tanıtımına katkıda bulunmak bu değerlerin korunmasına ve yaygınlaşmasına yardımcı olmak,ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak üzere çağdaş uygarlık hedefini esas alarak her türlü faklılıklarımızın zenginliğimiz olduğu bilincine uygun faaliyetlerde bulunmak,demokratik, laik, sosyal ve etkin hukuk devlet anlayışı içinde sivil toplumun geliştirilmesi ve kurumsallaşması ile insanlarımızın özgür ve mutlu bir aile ve bireyler olarak yaşadıkları mutlu bir toplum hedefine yönelik olarak birlik ve beraberliğimizi korumak ve kentlilik bilincini artırmak,üyelerimiz arasında yardımlaşmadayanışmayı geliştirmek,yerelde mardin genelde ülkemiz ailelerinin problemlerinin tespiti ile bunlara yönelik çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaşmak amacıyla kurulmuştur.
 
Federasyonumuz bünyesinde aile ve sosyal ilişkilerin yanı sıra kültürel anlamda faaliyet gösteren 5 dernekten ve 200'ü aşkın üyeden bir araya gelmektedir.”

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2016, 00:33

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER