banner113

MARSU'dan Borcu Olanlara Büyük Kolaylık

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU), 6736 sayılı kanun gereği ile su borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı

 MARSU'dan Borcu Olanlara Büyük Kolaylık

6736 Sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına İlişkin Kanun’un 19 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanması ile birlikte MARSU Genel Müdürlüğü harekete geçti.Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte Su borcu olanlar kanunun ilgili maddeleri uyarınca ödemede taksit imkânına kavuştuklarını belirtilerek, 30 Haziran öncesine ait borcu olan abonelerin 31 Ekim'e kadar ilçe şube müdürlüklerine başvurmaları halinde borçlarını yapılandırabileceklerdir.

BORÇLU ABONELERE  TAKSİTLİ ÖDEME TERCİHİ

Konu ile ilgili MARSU Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle:

 

''Söz konusu kanun gereği Su ve Atıksu borcu bulunan abonelerimize borçlarını yeniden yapılandırması konusunda imkân sağlanmıştır. 30 Haziran 2016 tarihi öncesi su ve atıksu borçları olan yurttaşlarımız kurumumuza başvurmasıyla birlikte yapılandırmadan yararlanabileceklerdir. Abonelerimiz dilerse, yapılandırılmış borçlarını  36 ayda 18 taksite kadar ödeyebilirler. Yapılandırmaya müracaat edilmesi ve taksitlerin düzenli ödenmesi halinde, herhangi bir idari ve hukuki işlem yapılmayacaktır.

 


MARSU ABONELERİNE BÜYÜK FIRSAT

Yapılandırmadan yararlanılması durumunda, varsa hesaplanan gecikme cezası, gecikme zammı, zam ve cezaların yerine, ilgili dönemlerde geçerli olan Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) aylık değişim oranları uygulanacaktır. Yapılandırılan borçların peşin veya taksitli olarak ödenmesi mümkün olacaktır. 6736 Sayılı Kanun’la getirilen bu düzenlemeyi MARSU Abonelerimiz iyi değerlendirmelidirler. Bu düzenleme, abonelerimizin  tüm borçlarından kurtulması için büyük bir fırsattır.

YAPILANDIRMA İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 31 EKİM 2016

Su ve atıksu borçlarını 6736 sayılı Kanun’un ilgili maddelerinden yararlanarak yeniden yapılandırmak için,

T.C Nüfus Cüzdanı ile birlikte en yakın MARSU şubelerine  müracaat edilmesi yeterli olacaktır.

Birikmiş su ve atıksu borçlarının yapılandırılmasına yönelik büyük bir imkân sunan ve abone lehine pek çok uygulama getiren söz konusu düzenlemeden faydalanılması, abonelerimizin yararına olacaktır. 6736 sayılı  kanunun getirdiği bu imkanlardan yararlanmak için 31 Ekim 2016 tarihi mesai bitimine kadar başvurularınız kabul olunacaktır.

 

Marsu Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Fevzi ÖZÇELİK yapmış olduğu açıklama ise şöyle;

 

6736 sayılı BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN uyarınca İdaremize 30 Haziran 2016 öncesine ait su ve atıksu borcu olan abonelerin son müracaat tarihi olan 31 EKİM 2016 tarihine kadar İlçe şube müdürlüklerimize müracaat etmeleri halinde 18 taksit ve 36 aya kadar varan vadede borçlarını yapılandırabileceklerini belirterek'', Herhangi bir nedenle 30 Haziran öncesine ait su ve atıksu borçlarını ödememiş olan abonelerin ilçe şube müdürlüklerimize müracaat etmeleri  talep uyarınca peşin veya ikişer aylık dönemler halinde 6,9,12 ,18 takside kadar  taksitlendirme yapma imkanı bulunmaktadır.

 

Ayrıca; mevcut ilçe şube müdürlüklerimizde bulunan tahsilat veznelerimizde ödeme yapabilecekleri gibi, İdaremizin resmi Web Sitesi olan www.marsu.gov.tr üzerinden tüm bankaların kredi kartları ile Ziraat, Halk, Vakıf, Akbank ve İş bankası Şubelerinde hesabı bulunan abonelerin otomatik ödeme talimatı verebilecekleri, 19 kasım 2016 tarihinden itibaren de Yapı ve Kredi Bankası ile yapılan Protokol uyarınca bu bankada hesabı bulunanların da  otomatik ödeme talimatı  ödeme yapabilecekleri,  Otomatik ödeme talimatı vermek istemeyenlerin ise bu bankaların para yatırma işlemi yapan  ATM cihazlarından da nakit olarak, tüm  PTT Şube ve Acentelerinde de ödeme  yapılabilecekleri, ve bu işlem için herhangi bir ek ücret ödemeyeceklerini söyledi.

 

Özçelik, '' Bu işlemlere ek olarak İdaremiz ile  Aktif bank A.Ş -N Kolay Ödeme Kuruluşu A.Ş ile yapılan protokol uyarınca aşağıda adresleri yazılı ilimiz sınırları içerisinde bulunan N Kolay ödeme noktalarından  da hiçbir ek ücret ödemeden faturalarını ödeyebileceklerdir.

 

Yukarıda yazılı tahsilat noktaları dışında İdaremiz adına su fatura tahsilatı yapma yetkisi olan  Fatura ödeme merkezleri  bulunmamaktadır.'' denildi.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2016, 13:47

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER