banner113

MARSU Yurttaşları Abone olmaya Çağırdı

Mardin’in 10 ilçesinde Şube Müdürlükleri aracılığıyla yerinden ve kaliteli hizmet sunan Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MARSU), yurttaşları su kayıp ve kaçaklarına karşı mücadele etmeye ve abone olmaya çağırdı.

 MARSU Yurttaşları Abone olmaya Çağırdı

 MARSU Genel Müdürlüğü Abone İşleri Dairesi  Başkanı Faysal Özçift  tarafından yapılan açıklamada Mardin ili genelinde 115 bin civarında su abonesinin  mevcut olduğunu, yaklaşık 50 bin su kullanıcısının daha su abonesi olması gerektiğini  ifade etti.

MARSU olarak suyu ticari bir meta olarak görmediklerini, herkesin yeterli, güvenli, fiziki olarak ulaşılabilir ve bedeli ödenebilir suya erişim hakkı olduğuna inandıklarını belirten Özçift "Mardin’de kullanılan içme suyu ve atık suyun maliyetini hesaplayarak sadece hizmet bedeli aldıklarını, su kullanım bedelinin diğer Büyükşehir Belediyelerinden ve bölgemizdeki illerden daha düşük olduğunu, yurttaşlarımıza ödeme kolaylığı sağladıklarını" ifade ederek yurttaşlarımızı su borçlarını ödemeye çağırdı.

Özçift:  “Mimarisi, etnografik, arkeolojik,  tarihi ve görsel değerleriyle zamanın durduğu izlenimini veren şiirsel kentlerden biri olan Mardin, kendi özünü; çok kimlikli, çok dilli, çok inançlı ve çok kültürlü yapısını, kendisine yakışan su tüketimi bilinciyle taçlandırmalıdır."Yurttaşlarımız isterse  Su kesintileri Tarihe Karışır: Mevcut su üretimi Mardin’in su ihtiyacına rahatlıkla yetmektedir. İdaremiz fiziksel ve idari su kayıplarını engellemek için büyük bir hizmet aşkıyla mücadelesini sürdürüyor. Şebeke su kayıplarını önlemek için isale hatlarını yenilemeye devam etmektedir. İdari su kayıplarını önlemek için de yurttaşlarımızı abone olmaya, sayaçsız su tüketmemeye, kaçak hat kullanmamaya ve suyumuza sahip çıkmaya çağırıyorum.” ifadelerini kullandı.


 MARSU’ nun stratejik hedefi olan, şehrin her noktasında, her evde, her muslukta 24 saat kesintisiz ve içilebilir nitelikteki suyu sağlamak olduğunu ifade eden Özçift: “Yurttaşların su abonesi olmak için MARSU İlçe Şube Müdürlüklerine başvurması gerektiğini  kendiliğinden başvuran yurttaşlara geçmişe dönük kaçak su tahakkukunun yapılmayacağını, ancak MARSU (KADS) Kaçak Su Araştırma ve Denetleme Servisi tarafından tespit edilen abonesiz, sayaçsız, ve kaçak hat kullanan su kullanıcılarına ise mevzuat gereği kaçak su tahakkuku yapılacağını”  belirtti.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2016, 15:38

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER