banner113

MARSU: “Kayıt Dışı Su Kullanımı Yüzde 72”

MARSU, Mardin’de kayıt dışı su kullanımının yüzde 72 civarında olduğunu belirterek, suyun amacı doğrultusunda kullanılması ve kayıt dışı su kullanımına son verilmesi için yurttaşlara duyarlılık çağrısında bulundu.

MARSU: “Kayıt Dışı Su Kullanımı Yüzde 72”

MARSU Genel Müdürlüğü İşletmeler Daire Başkanı Eşref Dağdelen, içme suyunun amacına uygun tüketilmesi ve kayıt dışı su kullanıma karşı yurttaşların duyarlı olması için açıklama yaptı.  Açıklamada, Mardin nüfusunun içme ve kullanma su ihtiyacının yüzde 80’nın Nusaybin ilçesi sınırlarında bulunan Beyezsu kaynağında temin edildiğine dikkat çekilerek, “Nusaybin Beyazsu Kaynağından Midyat, Kızıltepe, Artuklu ve Nusaybin ilçeleri başta olmak üzere su iletimi sağlanmakta ve dört büyük ilçemizin isale hatları uzunlukları ortalama olarak 120 km civarında ve büyük çaplı borulardan oluşmaktadır. İsale Hatlarımızın toplam uzunluğu 270 km civarında olup, bu hatlarda oluşan arıza ve dışarıdan yapılan müdahale girişimlerine süratle girişimde bulunulmakta tesislerimizin güvenliği de sağlanmaktadır. Beyazsu İsale Hattı üzerinde meydana gelen büyük çaplı arızalara süratle müdahale edilmiş ve su akıntısının kesintiye uğraması önlenmiştir. Ayrıca Sultanköy, Koyunlu ve Yeşilli İsale hatlarında meydana gelen sızıntı problemleri de süratle onarılmış ve su kesintisi yaşanması önlenmiştir “ dedi.

 

 

Su tüketiminde Mardin Türkiye’de birinci sırada

 

TUİK verilerine göre Türkiye genelinde su tüketimin en yüksek olduğu ilin Mardin olduğu hatırlatılan açıklamada: “ İdaremizin sağlıklı bir su hizmeti verebilmesi ile atıksuların da yine düzenli bir şekilde toplanmasının sağlanması için kayıt dışı su tüketimi ile mücadele edilmesi ciddi önem taşımaktadır.”

 

Açıklamada, su tüketimi verilerle şu şekilde değerlendirildi:

 

 Tüm ilçelerde nüfus toplamı:    500.00 kişi

İlçelerin su ihtiyacı:                      35.000.000 m3/yıl

Tüketime verilen su miktarı:    62.000.000 m3/yıl

Faturalandırılan su miktarı  :    17.000.000 m3/yıl

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2016, 02:27

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER