banner113

MARDİVEN“ Koşu Yarışması Tanıtım Toplantısı Düzenlendi.

Mardin’de ilki düzenlenecek olan ve geleneksel hale getirilecek olan “1. Uluslararası MARDİVEN Koşusu” yarışmasının tanıtım toplantısı yapıldı.

MARDİVEN“ Koşu Yarışması Tanıtım Toplantısı Düzenlendi.


Özel bir otelde düzenlenen “MARDİVEN” koşu yarışması tanıtım toplantısına Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, vali yardımcıları, Mardin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak, Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu ve proje koordinatörleri katıldı.


Yarışmanın 27 Nisan Pazar günü saat: 13.00’te start komutuyl başlayacağını vurgulayan Vali Cengiz, "Tarihi kentimizle özdeşleşen dar sokaklar ve merdivenlerimizle Dünyadaki bir ilke daha sahne olacak bir yarışmaya ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Kasımiye Medresesi’nden başlayacak olan yarışma, Zinciriye Medresesi’nde bitecek. Yurt içi ve yurt dışından yarışmaya katılacak olan sporcularımız, 2210 metre asfalt yolu, 550 metre taş yolu ve 400 aşkın basamak merdiveni koşarak geçecekler. Yarışma için gerekli bütün hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi. İnşallah yoğun ilgi görecek olan söz konusu projeyle birlikte Mardinimizin tanıtımına katkıda bulunmuş olacağız." dedi.

Tanıtım toplantısına katılan Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak, projenin Mardin'in tanıtımına katkıda bulunacağına inandığını belirtti. Irmak, belediye olarak gerekli bütün çalışmaların içerisinde olmanın gayreti ve bilinci içerisinde olacaklarını ifade ederek, "Mardin'de içinde insan ve insana dair her türlü projenin içerisinde olacağız. Mardiven yarışması kentimizle çok uyumlu ve örtüşen bir yarışma olacak. Ulusal ve uluslar arası alanda Şehrimizin tanıtımında katkıda bulunacağına inandığımız bu gibi çalışmaların önemli ayağı olmak başlıca hedefimizdir" dedi.

Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu, kent merkezindeki merdivenleri çıkarak yapılan bir yarışmanın Türkiye’de ve Dünya’da ilk olacağını ve yarışmanın dağ sporu dalına girdiğini söyledi.
Kuzu, "Bu projenin konusu, Mardin’in tarihi kimliğiyle bütünleşen, şehir sakinlerinin sadece yollarını değil gönüllerini de birleştiren tarihi dokunun tamamlayıcısı merdivenler. Proje kapsamında yapılacak temel faaliyet, belirlenen güzergâhlar arasında ünlü sporcuların yapacakları merdiven koşularıdır. Mardin’e gelecek olan yerli ve yabancı, merdiven ve dağ yarışlarında ünlü olan sporcuların, Mardin’in yerli sporcuları ve halkı ile bütünleşerek, merdivenlerin gönülleri birleştirdiği gibi sporun da birleştirici ve kaynaştırıcı ruhunu buluşturacaklardır. Bu projeyle farklı dilleri konuşan, farklı dinlere inanan insanların bir arada yaşadığı Mardin’de, sporun bu insanları bir birine bağladığı merdivenlerde yapmak, sporun bağlayıcı ve bütünleştirici ruhuna uygunluğunu dile getirecektir" dedi.

PROJENİN AMACI Bu projenin konusu, Mardin’in tarihi kimliğiyle bütünleşen, şehir sakinlerinin sadece yollarını değil gönüllerini de birleştiren tarihi dokunun tamamlayıcısı merdivenler. Proje kapsamında yapılacak temel faaliyet, belirlenen güzergâhlar arasında ünlü sporcuların yapacakları merdiven koşularıdır. Mardin’e gelecek olan yerli ve yabancı, merdiven ve dağ yarışlarında ünlü olan sporcuların, Mardin’in yerli sporcuları ve halkı ile bütünleşerek, merdivenlerin gönülleri birleştirdiği gibi sporun da birleştirici ve kaynaştırıcı ruhunu buluşturacaklardır. Bu projeyle farklı dilleri konuşan, farklı dinlere inanan insanların bir arada yaşadığı Mardin’de, sporun bu insanları bir birine bağladığı merdivenlerde yapmak, sporun bağlayıcı ve bütünleştirici ruhuna uygunluğunu dile getirecektir.

PROJENİN AYRINTILI AÇIKLAMASI Proje kapsamındaki merdiven koşusu 26 - 27 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirilecektir. Proje öncesi hazırlık çalışmaları yapılacaktır. Bu çerçevede parkur belirlemesi yapılacak, merdivenleri basamak sayısı belirlenecek, parkur güzergâhının koşuya uygunluğu ilgili yerel yöneticilerle görüşülerek düzeltilmesi sağlanacaktır. Bu projenin, bölgenin kültürel yapısının birleştirici ruhunu insanlara daha iyi anlatabilmesi, özgün olması için bir kurumsal kimlik çalışması yapılacaktır. Oluşturulacak görsellerle projenin tanıtımı yerel, ulusal ve uluslararası medya ve yayın araçlarında görülmesi sağlanmaya çalışılacaktır. Koşunun yapılacağı dönemde, halkın bu projeye ilgisinin arttırılması için yerel yayın araçları yaygın olarak kullanılacaktır. Proje kapsamında ilimize yurtdışından ve yurtiçinden sporcu ile katılımcıların yarışa katılımını sağlamak için, özel davetiyeler gönderilecektir. İlimize gelen sporcuların, yarışma dönemlerinde konaklayacağı otel belirlenecek, katılımcıların gün içinde diğer iaşe masrafları da proje kapsamında karşılanacaktır. Birinci gün otele yerleşip dinlenen sporcular, ikinci gün yarışın yapılacağı parkuru ve Mardin’i gezeceklerdir. Üçüncü gün yarışmalar yapılacak, dördüncü günde sporcular ilimizden ayrılacaktır. Program esnasında, çekilen video ve fotoğraflardan bir sergi ve kısa belgesel hazırlanması planlanmaktadır. Yarışa kadın ve erkek sporcular katılacaktır. Yarışlara ilimize misafir olarak gelen yabancı ve yerli sporcularla birlikte, ilimizdeki mevcut amatör sporcularda katılabilecektir. Halktan yarışa katılma isteyenlerden, HİS (Herkes İçin Spor) lisansı şartı aranacak, HİS lisansı olan herkes yarışlara katılabilecektir. Yaraşma sonucunda kadın ve erkek kategorilerinde sporculara ödül verilecektir.

NEDEN MARDİN, NEDEN MARDİVEN ? Mardin tarihi bir kent, tarihi bir kentin yanı sıra tarihin merdivenlerle iç içe olduğu bir kent! Sporu Mardin’le Mardin’de birleştirmek, ancak bu kadar güzel olabilir. O tarih kokan sokak aralarındaki merdivenlerde oluşturulacak bir parkur, ancak spor bu kadar güzel yapılabilir, dile gelebilir. Onun için MARDİVEN! Oluşturulacak parkurda koşan sporcular, tarihle bütünleşecektir. Sporun dili, ırkı yoktur denilir! İşte bu kültür başkentinde, spor tarih kokan merdivenlerle harmanlanınca muhteşem bir manzara ortaya çıkacaktır. Spor dillerin ve dinlerin kentiyle, hoşgörüsüyle bütünleşecektir.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2014, 22:34

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER