banner113

Mardinlilere Çevre Yolu Müjdesi

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’dan Mardinlilere Çevre Yolu Müjdesi Geldi

Mardinlilere Çevre Yolu Müjdesi

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, uzun yıllardır projelendirilmiş olmasına karşın bir türlü hayata geçirilemeyen çevre yolu projesinin 2017 Yılında hayata geçirileceğinin müjdesini verdi.

AK Parti’nin yaptığı grup toplantısının basına kapalı bölümünde Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelen AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez, Başbakan Binali Yıldırım’dan daha önce talepte bulunduğu projelendirilmiş, hazır halde rafta bekletilen Mardin Çevre Yolu Projesi’nin hayata geçirilmesi için talebini yineleyerek, projenin 2017 Yılı yatırım programına alınması ricasında bulundu.

Milletvekili Bölünmez Çankırı, Başbakan Binali Yıldırım’ın himayesinde basına kapalı yapılan grup toplantısında; milletvekilleriyle ayaküstü sohbet eden Başbakan Yıldırım’dan Mardin Çevre Yolu Projesi’nin hayat geçirilmesi konusunda daha önce aldığı sözü hatırlattı.

Milletvekili Çankırı’nın yaptığı talebi tebessümle dinleyen Başbakan Yıldırım; daha sonra çevre yolu projesinin hayata geçirilmesi için 2017 yılı yatırım programına alınması konusunda yetkililere talimatını verdi.

Başbakan Yıldırım ile yaptığı görüşmeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Bölünmez Çankırı, “Sayın Başbakanımız ile Ulaştırma Bakanı olduğu dönemde yaptığımız görüşmelerde Mardin için hayati öneme haiz olan iki önemli proje için özel ricada bulunmuştum. İlki, GAP Sulama Kanallarının Mardin Ovası’na ulaştırılması çalışmalarının hızlandırılması; ikincisi ise Mardin’deki ulaşım sorununda önemli bir rahatlamayı sağlayacak olan çevre yolu projesinin hayata geçirilmesi. Sayın başbakanımız o dönemde talebimizi yine tebessümle karşılamış, “olacak inşallah” demişti. Sayın Başbakanımızla basına kapalı yapılan grup toplantısında; ulaşımda yaşadığımız sıkıntılardan dolayı Mardin’de yaşanan can ve mal kayıplarından söz ettim. Projenin hazır halde uygulanma için zat-ıallerinin talimatlarını beklediğini arz ederek, talebimizi yinelemiş olduk. Yaşadığımız diyalogun ardından Sayın Başbakanımız Yıldırım, “Mardin Çevre Yolu Projesi”nin 2017 yılı yatırım programına alınmasının talimatını verdi. Böylelikle; Mardin’deki ulaşım sorununda önemli bir rahatlamaya neden olacak olan ve proje üzerinde çalışmaların tamamlanmış olmasına karşın uygulanması için rafta bekletilen çevre yolu projesi 2017 yılı yatırım programında uygulanmak üzere raftan indirilmiş olacak.” dedi.

Mardin Çevre Yolu Projesi’nin uygulama süreciyle ilgili yapılacak çalışmaları yakından takip etmeye devam edeceğini kaydeden Milletvekili Çankırı, bununla birlikte Mardin’deki tarımsal ekonomiyi yeniden şahlandıracak olan GAP Sulama Kanallarının Mardin Ovası’na ulaştırılması için yapılan yoğun çalışmaları da aynı ciddiyet ve kararlılıkla sürdüreceğinin altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2016, 08:46

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER