Mardinlilerden 4 dilde bayram mesajı

Kurban Bayramı ile ilgili duygu ve temennilerini 4 dilde dile getiren Mardinliler, bayramı ruhuna uygun bir şekilde kutlayacaklarını belirttiler.

Mardinlilerden 4 dilde bayram mesajı
Tarihi ve mimari dokusuyla açık hava müzesi görünümünde olan, inanç ve kültür turizminin önemli merkezleri arasında yer alan, 'Gündüz seyranlık, gece gerdanlık' olarak nitelendirilen Mardin; farklı din, dil ve kültürleri de içinde barındırıyor.

Yarın idrak edilecek Kurban Bayramı ile ilgili duygu ve temennilerini Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce İLKHA aracılığıyla dile getiren siyasi parti temsilcileri, STK’lar, esnaf ve vatandaşlar, Bayramın Müslümanlara Allah’ın bir lütfü olduğu için ruhuna uygun bir şekilde kutlayacaklarını belirtip, bayramın zulüm altındaki Müslümanların kurtuluşuna vesilesi olmasını dileğinde bulundular.

Yurtiçi ve yurt dışındaki Müslümanların kurban bayramını tebrik eden Kızıltepe İlçe Müftüsü Masum Taşçı, “Kurban bayramı tüm İslam âlemi ve insanlığın huzuruna vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Başta ilçe halkımız olmak üzere tüm İslam âleminin daha güzel bayramlarda buluşmaları dileğiyle kurban bayramınız mübarek olsun.” dedi.

“Bayram bizim için seçilen mübarek günlerdir”

Bir bayram arefesinde daha Müslümanların zulüm altında inim inim inlediğine dikkat çeken HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Burhan Aydın, Türkçe yaptığı konuşamasında şöyle devam etti:

“Kurban Bayramı’nda Rabbimizden dileğimiz ekonomik, siyasal ve silahlı saldırı altındaki İslam âlemini kurtuluşa erdirmesi, İslam âlemini birleştirecek bir lider göndermesi, Müslümanların düştükleri acziyetten kurtarması ve İslam âlemini tekrar eski günlerindeki ihtişamına kavuşturmasıdır. Bayramın ağırlığını hissediyoruz çünkü Rabbimizin bizim için seçtiği mübarek günlerdir. Bu mübarek günlerde bütün acılarımıza ve İslam âlemindeki tüm acılara rağmen bayramımızı kutlayacağız. Bayramda ziyaretleşmeler, barışmalar ve sosyal etkinlikler yapacağız inşallah. Daha güzel bayramlarda buluşmak ümidi ile tüm İslam âleminin kurban bayramı mübarek olsun.”

“Kurban bayramını bayramın ruhuna uygun bir şekilde kutlayacağız”

Bayramların Allah’ın İslam âlemine bir hediyesi olduğunu hatırlatan Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan, Kürtçe yaptığını konuşmasında şunları söyledi:

“Peygamber Efendimiz (Aleyhisselatuvesslem) döneminde sorun ve sıkıntıların olduğunu zamanda dahi bayram geldiğinde bayramın ruhuna uygun bir şekilde bayramı kutluyorlardı. Bizde İslam ülkelerinde ne kadar huzursuzluk, kan ve gözyaşı olsa da kurban bayramını bayramın ruhuna uygun bir şekilde kutlayacağız.”

“Bayram huzur ve sevinç demektir”

Kurban bayramının Hazreti İbrahim’den (Aleyhiselam) gelen bir gelenek olduğu için kendilerinin de kutladığını belirten Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şube Başkanı İbrahim Bahadur, “Kurban bayramı huzur ve sevinç demektir. Ne kadar bugün hüzünlü ve kederli de olsak, bugün ne kadar İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı olsa da Peygamber Efendimizin (Aleyhisselam) dediği gibi ‘Bayramlar sevinç günleridir.’ Allah-u Teâlâ’nın bizlere lütfettiği bu sevinç günlerini kutlamamız gerekiyor. Kurban Bayramı’nı akrabalarımız ve komşularımızla kutlamalıyız. Kurban bayramının tüm İslam âlemine huzur, barış ve esenlik getirmesini yüce Allah’tan diliyoruz. Tüm İslam âleminin kurban bayramı mübarek ve hayırlara vesile olsun.” ifadelerini kullandı.

“Kurban Bayramı İslam âlemine zafer getirsin”

Bayram mesajını Arapça olarak veren İsmail Mecit, Kurban Bayramı’nın İslam ümmetine mübarek ve hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, bayramın İslam ümmetine selamet ve zafer getirmesi dileğinde bulundu.

“Müslümanlar için bayram çok önemli bir bayramdır”

Yurt dışındaki Müslümanların bayramını İngilizce dilinde kutlayan Eşref Gümüş, Müslüman halkları olarak Kurban Bayramını idrak edeceklerini hatırlatarak, “Bayram biz Müslümanlar için çok önemlidir. Kurban Bayramı’nın tüm İslam âlemine iyilik esenlik getirmesini yüce Allah’tan diliyorum.” dedi.

Esnaflardan Ali Saruhan, Burhan Özdemir, Ömer Akgüç, Şeyhmus Ekinci ve vatandaşlardan Hatip Özalbayrak, Hacı Galip, Hacı Emine, Mustafa Çaça ile çocuklardan Hacer Özdemir, Kurban Bayramı münasebetiyle dost ve akrabalarını ziyaret edeceklerini, tüm İslam âleminin Kurban bayramını tebrik ettiklerini ve bayramın tüm İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunduklarını ifade ettiler.

“Bayram akan Müslüman kanının durmasına vesile olsun”

HÜDA PAR Midyat ilçe Başkanı İsa Altunkaynak ise bayramların İslam’ın şiarlarından olduğunu ifade ederek, toplumda ülfet ve kardeşliğin tesis edilmesi adına bayramların vesile olması temennisinde bulundu. Altunkaynak, “Bayramlar birlik ve beraberliğin nişanesidir. Özellikle kurban bayramı İslam’ın önemli şiarlarından bir tanesidir. Milletleri bir araya getiren birlik ve beraberlik kardeşlik sevgi ve muhabbetin pekiştirilmesi için bu gibi olguların ön plana çıkarılması lazım. Kardeşliğin tesis edilmesi lazımdır. Toplumun üzerinde oynanan sosyal, siyasi ve ekonomik olumsuzlukların bertaraf edilmesi İçin özellikle toplumun hem bilinçlenmesi hem de beraberliğin pekiştirilmesi için azami gayretin sarf edilmesi gerektiğini inanıyoruz. Bu vesile ile özellikle bu kurban bayramının coğrafyamıza ülkemize özelde İslam âlemine hayırlar getirmesini, bayramın huzur ve kardeşliğe vesile olmasını Allah’tan temenni ediyoruz.” dedi

 Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik de “Kurban Bayramı’nın kurban tadında olması dileğiyle tüm İslam âleminin, Midyat’ımızın, Mardin’in Türkiye’mizin ve tüm insanlığın bayramı mübarek olsun. Nice hayırlı bayramlar diliyorum.” diye konuştu.

Midyat Merkez Hazreti Nuh Camii İmam-Hatibi Abdurrahim Avcı, “Bu kurban Bayramı’nın bütün İslam âlemine huzur ve barış getirmesini diliyoruz. Allah’tan şunu istiyoruz, Müslüman kanlarının durmasına vesile olsun, Tüm Müslümanların içerisine huzur getirsin barış ve başarı getirsin. Tüm Müslümanların kurban bayramını buradan tebrik ediyorum.” dedi.

Merkez Hacı İbrahim Yusufoğlu Camii Kayyım ve Müezzini Mahmut Demir ise şunları söyledi: “Kurban Bayramı öncelikle Türkiye’nin Müslüman halkına, İslam dünyasına hayırlara vesile olsun. Mübarek Kurban Bayramı’nın dünyaya barış huzur ve saadet getirsin. Şu an hac farizasını yerine getiren kardeşlerimizin hacıları da kabul olsun.” (Mehmet Aslan, Süleyman Tunç -İLKHA



Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2018, 12:27

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER