banner113

Mardinliler Allah’tan beraatını istedi

On bir ayın müjdecisi Berat Kandili, yurdun birçok yerinde olduğu gibi Mardin'de de dualarla ihya edildi.

Mardinliler Allah’tan beraatını istedi
Ramazan ayının habercisi olarak kabul edilen, Şaban ayının 15'inci gecesi olan Berat Kandili, yurdun birçok yerinde olduğu gibi Mardin ve ilçelerinde de düzenlenen çeşitli programlarla ihya edildi.

Merkez Artuklu, Kızıltepe, Nusaybin, Midyat, Derik, Mazıdağı, Dargeçit, Yeşilli, Savur ve Ömerli ilçelerindeki merkezi camilere akın eden Müslümanlar, günahlarının affedilmesi ve dualarının kabul edilmesi için ellerini semaya kaldırarak bol bol dua etti, namaz kıldı.

Kur'an-ı Kerim'in okunduğu gecede Mevlid-i Şerif ve ilahiler seslendirildi. Camilerde programlara kadınların ve çocukların da yoğun ilgi gösterdiği görüldü. 

Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan Merkez Yeni Camisi'nde kılınan Yatsı namazının ardından gecenin anlam ve önemi hakkında bir konuşma yapan İlçe Vaizi Kemal Kahraman, hem camide bulunan cemaatin hem de tüm İslam âleminin Berat Kandilini kutladı.

Kahraman, “Allah'a ne kadar şükretsek azdır. Bugün gibi gün ve geceleri fırsat geceleri olarak görmeniz gerekir. Çünkü müminlerin af olunmasına vesile olan gün ve gecelerdir. Bu gece hayatımızda yepyeni bir sayfa açacağız. Berat demek temizlenmek demektir. Özellikle İslam âleminde zulüm altında inleyen Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşu için onlara dua edelim. Günahını aldığımız insanlardan mutlaka helallik isteyelim, alalım. Bu geceler, bu kandiller bizim kendimizi yenilememiz ve muhasebemizi yapmamız açısından büyük fırsatlardır. Tüm insanlık için af ve mağfiret dilemeliyiz. Akrabalarımızı ziyaret edelim, fırsat yoksa onları arayıp hayır dualarını alalım.” dedi.

Kandil etkinliğine katılan vatandaşlar da duygularını İLKHA ile paylaşarak, İslam âlemi için dua ettiklerini kaydettiler.

Bu gecenin mübarek bir gece olduğunu ifade eden vatandaşlardan Abdullah Alkan, namaz kılarak dua ederek geceyi camide geçirdiğini söyledi.

Alkan, “Bakın eğer birisi bize kadro verirse bizler onun için ömür boyu dua ederiz. Oysa Allah-u Teâlâ, bize göz, kulak, burun ve beden vermiş. Bir göz bile dünyalara bedel ilen daha namaz bile kılmıyoruz. Allah’a çokça ibadet etmeliyiz ki şükrümüzü bir nebze de olsa yerine getirelim.” diye konuştu.

Bu gecenin Müslümanların birlik ve beraberliğine vesile olunmasını temenni eden Mehmet Emin Aslan da tüm Müslümanların kandilini kutladı.

Aslan, “Bu geceler kendimize gelmemiz açısından çok önemli fırsatlar barındırıyor. Gece nedeniyle camiye gelip namaz kıldık, çok güzel bir atmosfer vardı, ancak bunu yaşayarak idrak edebiliriz. Eksiklerimiz var fakat bu gibi gün ve geceler bu eksiklerimizi gidermek açısında çok önemlidir. Herkesin bu gibi gün ve gecelerde camiye gelip bu atmosferi yaşaması lazımdır.” dedi.

Programların sonunda ise Tesbih Namazı kılındı. (M. Salih Keskin, Mehmet Aslan – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2018, 00:19

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER