Mardinli hacılar sevinç gözyaşlarıyla karşılandı

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla Mardin’den Kutsal topraklara giderek hac farizasını yerine getiren hacılar, yakınlarının sevinç gözyaşlarıyla karşılandı.

Mardinli hacılar sevinç gözyaşlarıyla karşılandı
Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla hac farizasını yerine getirmek için Mardin’den kutsal topraklara giden 176 kişilik ilk Hac kafilesi yurda döndü.

Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek başkanlığındaki 176 kişilik ilk kafile, saat 12.30’da Mardin Havalimanına indi. Hacıların çok sevinçli ve heyecanlı oldukları gözlemlenirken, onları karşılamaya gelen yakınlarıyla buluşma esnasında sevinç gözyaşlarını döktükleri görüldü.

İLKHA Muhabirine konuşan hacı adayları, kutsal topraklarda heyecan ve duygusallığın zirvede olduğu, tüm İslam ümmeti için bolca dua ettiklerini ve imkânı olan muhakkak gençken hac farizasını yerine getirmesi gerektiğini söylediler.

“Hac farizamızı duygusal bir atmosferde bitirdik”

Hac Farizasını tamamlayarak 176 kişilik ilk Mardin kafilesi olarak yurda döndüklerini söyleyen Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek, şunları söyledi:

“Arafat’ta bulunduk, Müzdelife’de koşturduk,  şeytanı taşladık ve daha sonra kurbanlarımızı kestik. Koşarak Kâbe’yi ziyaret ettik, hacılarımıza umrelerimizi yaptık. En son veda tavafı yaparak bugün geldik. Rabbimizden niyazımız haccımızı mebrur eylesin, günahlarımızı mağfur eylesin, amellerimizi salih, dualarımızı makbul eylesin. Mardin’den 750 hacı kardeşimiz vardı. İlk kafilemizde 176 kardeşimizle gittik ve Elhamdülillah döndük. Genç yaşlı kardeşlerimiz vardı, heyecan doruktaydı. Çok renkli bir diyardayız. Arap, Kürt, Türk kardeşlerimiz vardı, güzel bir kardeşlik örneği gösterdiler. Duygusal bir atmosfer de hac farizamızı bitirmiş olduk. Rabbim gidemeyenlere gitmeyi nasip etsin.”

“Tüm Müslümanlara dua ettik”

Eşi ile birlikte Kutsal topraklara gittiğini ve doyamadan döndüklerini belirten Hacı Hatune Bingöl, “Hac Farizasını yerine getirdiğimiz kutsal topraklarda 35 gün kaldık o kadar güzeldi sanki bir gün kaldık diye hissettik. Hacda tüm görevimizi yerine getirdik başta ailemiz olmak üzere tüm Müslümanlara dua ettik. İnsan gençten gitse daha iyidir. Allah tüm Müslümanlara nasip etsin.” dedi.

“O kadar güzel ki; anlatılmaz, yaşanır”

Hacı Hıdır Bilgöl ise ilk defa kutsal topraklara gittiğini belirterek, “Çok şükür hiçbir sıkıntı yaşamadık, çok güzel geçti ve çok sevinçliyiz. Tüm İslam âlemine dua ettik. Allah rızası için ve İslam’ın bir şartı olan hac farizasını yerine getirdiğimiz için kendimizle gurur duyuyoruz. Hac farizasını yerine getirmek o kadar güzel ki; anlatmakla olmuyor. Bizim gidip gördüklerimizi herksin gidip görmesini istiyoruz.” diye konuştu.

“Gençken Hac farizasını yerine getirmek daha iyi”

İnsanın gençken kutsal topraklara gitmesi gerektiğini vurgulayan Hacı Osman Ay da şunları söyledi: “Yaşlılar her yere gidemiyordu, biz gençler hem farizamızı yerine getiriyorduk hem de onlara yardımcı oluyorduk. Sevr mağarasına çıktık ama yaşlılar çıkamıyordu, imkânlar dâhilinde gençken gidilse daha iyi olur. Orada çok güzel ay geçirdik. Bol bol tüm Müslümanlara dua ettik.”

Allah’u Teâlâ’nın Hac Farizasını yerine getirmeyi tüm Müslümanlara nasip etmesi temennisinde bulunan Hacı Sara Kurt, yerine getirdikleri hac farizasının çok güzel geçtiğini ve tüm Müslümanlara dua ettiklerini söyledi.

“İnsan ayrılmak istemiyor”

Hac farizasını yerine getirmenin çok güzel bir duygu olduğunu aktaran Hacı Hadra Kürkçü, “O yolun aşığı olan herkese Allah nasip etsin inşallah. Çok güzel bir duyguydu. Kutsal topraklardan ayrılmak gerçekten bize çok zor geldi. İnsan o kutsal topraklardan ayrılmak istemiyor. Oradan ayrılmak o kadar bize zor geldi ki söyleyecek kelime bulamıyorum. Annem, babam, kayın babam ve eşimle gitmiştik. Biz aynı aileden 7 kişi gidecektik. Kızım ve bir manevi kızımın sağlık sorunu mazereti çıktı, ondan dolayı gelemediler. Bizde 5 kişi gittik. Ailece kutsal topraklarda bütün ümmeti Muhammed ve İslam coğrafyasında akan kanın durması için dua ettik. Çünkü sadece elimizden dua etmek geliyor. Rabbim inşallah dualarımızı kabul eder.” diye konuştu. (Mehmet Aslan - İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2018, 21:05

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER