banner113

Mardin`Kutlu Doğum`a hazırlanıyor

Mardin, 5 Nisan Cumartesi günü yapılacak "Kutlu Doğum" etkinliğine hazırlanıyor. Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Dost Der tarafından yapılacak etkinliğe yoğun ilgi gösterilmesi bekleniyor.

Mardin`Kutlu Doğum`a hazırlanıyor
Peygamber Sevdalıları Platformu`nun organize ettiği Kutlu Doğum etkinlileri bu yıl da dalga dalga yayılıyor. Bu çerçevede 5 Nisan`da Mardin`de bir etkinlik yapılacak.
Etkinlik, Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Mardin Dost Der (Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) tarafından 5 Nisan Cumartesi günü saat: 13.30`da Karayolları Parkı Miting alanında yapılacak.
"Yürüyen Kur`an Hz. Muhammed (s.a.v.)" temasıyla düzenlenecek Kutlu Doğum etkinliğine halkın yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
Hazırlıklar başladı
Hazırlıklar kapsamında Mardin`in cadde ve sokakları afişlerle süslendiği görüldü. Dost Der üyesi erkekler; esnafı ziyaret ederken, kadınlar da ev ev dolaşarak el ilanı ve Kur`an-ı Kerim hediye ediyorlar. Bu arada yarından sonra anons aracı da Mardin`in cadde ve sokakları gezerek halkı etkinliğe davet edecek.
Programda mevlit, ilahiler ve konuşmalar olacak
Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayacak Kutlu Doğum etkinliğinde Mevlidi Şerif okunacak, ilahi ve ezgiler seslendirilecek. Ayrıca bölgenin tanınmış isimleri günün anlam ve önemine binaen konuşmalar yapacaklar.

"Halkımızdan yoğun bir katılım bekliyoruz"

Dost Der`den yapılan açıklamada ise "Sevgili Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin kutlandığı Kutlu Doğum Ayı`na ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her yıl düzenlediğimiz Kutlu Doğum etkinliğini bu yıl daha da geniş bir şekilde yapmayı planlıyoruz. Halkımızdan yoğun bir katılım bekliyoruz. Herkesi Hz. Peygamber`e olan bağlılığını göstermek için 5 Nisan Cumartesi günü Karayolları Miting Alanı`nda görmek istiyoruz. Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa`nın (s.a.v.) hayatını, kimliğini, kişiliğini ve misyonunu misafirlerimize anlatacağız. Mevlidi Şerif okunacak, ilahi ve ezgiler seslendirilecek ve konuşmalar yapılacaktır." denildi.


Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2014, 23:01

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER