Mardin'in aşiretler haritası çıkarıldı

Türkiye'nin özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yaşamın her alanında etkili olan aşiretler ile ilgili ilk kez bir harita ortaya çıkarıldı. Mardin'i kapsayan haritada 40 aşiret yer alıyor.

Mardin'in aşiretler haritası çıkarıldı
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın, 20 yıllık bir çalışma ve araştırma ile yazdığı, "Turabidin'den Berriye'ye Aşiretler - Dinler - Diller - Kültürler" adlı kitapta, Mardin'in Aşiretler haritası çizildi. Haritada, sadece Mardin bölgesinde 40 aşiretin yaşadığı ortaya çıktı.

Kitap, konu ile ilgili ulaşılan Türkçe, Kürtçe, Arapça, Süryanice, İngilizce, Fransızca ve Almanca tüm yazı, belge ve kitapların incelenmesi ve sözlü aktarımla günümüze taşınan bölge tarihi ile oluşturuldu.

40 AŞİRETİN HALA YAŞADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Altan Tan'ın yazar İbrahim Halil Baran ile birlikte, elde edilen bilgiler ve belgelere göre çizdiği haritada Mardin bölgesinde aralarında Barava, Surguçi, Dereveri, Kose, Tat, Erbani, Kika, Xelecan, Daqori, Qelendara, Omeriya, Mahalmi, Eliki, Dasika, Dermemka, Hesar, Kercaz, Memika, Hesena, Dorika, Ernas, Memika gibi 40 aşiretin halen yaşadığı belirtildi.


(BÜYÜTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2015, 18:11

Furkan

YORUM EKLE
YORUMLAR
isa Altunkaynak
isa Altunkaynak - 9 yıl Önce

Kitabı nereden teminederiz

SIRADAKİ HABER