Mardin’den, Elazığ, Malatya Ve İdlib’e 12 Tır İnsani Yardım

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’ın katılımlarıyla, Mardin’den Elazığ ve Malatya’daki depremzedeler ile Suriye’nin İdlib şehrine 12 tır insani yardım gönderildi.

Mardin’den, Elazığ, Malatya Ve İdlib’e 12 Tır İnsani Yardım

Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü ve Organize Sanayi Bölgesi’nin organizasyonu ile gıda, çocuk bezi, battaniye ve giysiden oluşan 12 tırlık yardım malzemesi hazırlandı. Hazırlanan insani yardım tırları OSB’de düzenlenen törenin ardından Elazığ ve Malatya’daki depremzedeler ile Suriye’nin İdlib şehrine dualarla gönderildi.    

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, törende yaptığı konuşmada, Elazığ, Malatya ve Suriye’nin İdlib şehrindeki ihtiyaç sahiplerinin yanında olmak adına hem ayni hem de nakdi yardımları gönderdiklerini belirtti.

Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesi ve İl Müftülüğünün organizasyonunda 12 tır insani yardım toplandığına dikkat çeken Yaman, “Daha öncede parasal yardımlarımızı da Kızılay ve AFAD yoluyla gönderdik. Allah razı olsun. Mardin her zaman olduğu gibi yine üzerine düşen görevi yapıyor” dedi.

Mardin her zaman olduğu gibi yine üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiğini kaydeden Yaman, şunları söyledi:

"Kızılay ve AFAD aracılığıyla Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde dünyanın her yerinde yardıma muhtaç olanların yanında oluyor. Bu önemli bir hasletimiz çünkü inancımız gereği de bunu yapmamız gerekiyor. Bu yardımlarımız devam edecek. Bugün 12 aracımız var ama bundan sonrada arkadaşlarımızla birlikte hem deprem bölgesine hem de Suriye hem dünyanın diğer ülkelerinde yardıma muhtaç olan kişilere, mazlumlara Kızılay ve AFAD organizasyonunda sürecek. İnşallah bu yardımlar orada yaşayan kişilerin ihtiyaçlarını gidereceği düşüncesindeyiz. Mardinli hemşerilerime teşekkür ediyorum."

12 tırlık insani yardım konvoyu, okunan Kur’an-ı Kerim ve edilen duanın ardından Elazığ, Malatya ve İdlib'e uğurlandı.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2020, 20:08

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER