banner113

Mardin’den Çözüm Sürecine 4 Dilde Katkı

Mardin’de otobüslerde artık çözüm sürecine katkı sunmak amacıylan anonslar dört dilde yapılacak.

Mardin’den Çözüm Sürecine 4 Dilde Katkı

Türkiye’nin en büyük turizm ve taşımacılık firması olan Metro Turizm Mardin şubesi  Yönetim Kurulu Başkanı Ekonomist Fethullah Demir konuylan ilgili şu açıklamalarda bulundu.

 

Ekonomist Fethullah Demir , uçaklarda Kürtçe anons yapılmasına izin verilmediğini bunun alınmış bir yanlış karar olduğunu belirti.Kürtçe anons bir ihtiyaç gözüylen bakılması gerektiğini ve  Kürt sorununun demokratik barış ve müzakere yöntemiyle çözümüne dair iyi niyet adımı olarak gördüğünü belirti.

 

Demir,”Bugüne kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde şiddet ve çatışma ortamından dolayı hem ekonomik faaliyetler hem de çok sayıda insan doğrudan veya dolaylı olarak olumsuz etkilenmiştir. Ekonomi yatırım talebin artırılması ile büyür. Ülkemizin en önemli  sorunlarından biri  işsizliktir. İşsizliği azaltmak ve ortadan kaldırmak, verimli istihdamı geliştirmek için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir.Son yıllarda özel sektör yatırım harcamaları düşük olduğunu görüyoruz.Barış sürecini, ekonomiyi büyütmek ve bölgeye yeni yatırımcılar çekmek için herkes ellerinden daha fazlasını yapmalıdır.Barışın olduğu yerde huzur olur, huzurun olduğu yerde de ekonomi gelişir.Mardinimizin ekonomisine,ciro büyüklüğü ve taşınan yolcu sayısı açısından Türkiye’nin en büyük karayolu yolcu taşıma şirketi konumunda olan ve gerek alt yapısıyla gerek kaliteli ve konforlu hizmetiylen Metro Turizmi vatandaşlarımızlan buluşturarak katkı sunduk.Yeni ve son model araçlarımız ile bölge halkına ve bölgeye gelen diğer tüm yolcularımıza konforlu ve güvenli yolculuk yapma imkânı sağladık.Mardin’de ilk defa iki katlı ile 2+1 tabir edilen yolcu otobüslerimizlen hizmet vermeye başladık.Son olarak bütün Mardinli hemşehrilerimizin yatırımlarını Mardinimizde yaparak barışa ve ekonomiye katkı vermelerini istiyoruz”dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2015, 23:12

Furkan

YORUM EKLE
YORUMLAR
mardini
mardini - 9 yıl Önce

valla bu adamın çok iyiliğini biliyom ğarib babasıdır

H. Veysi balina
H. Veysi balina - 9 yıl Önce

Çok güzel ve yerinde. Bir karar

selim
selim - 9 yıl Önce

Kürt siyaset cisiyim diyenler örnek alsın

SIRADAKİ HABER