Mardin’de “Yemen halkıyla dayanışma programı“ düzenlendi

Mardin’de "Mazlum ve Mustazaf Yemen Halkıyla Buluşma" programı düzenlendi.

Mardin’de “Yemen halkıyla dayanışma programı“ düzenlendi
Mardin’de “Yemen'e sahip çık” sloganıyla "Mazlum ve Mustazaf Yemen Halkıyla Buluşma” programı düzenlendi. Artuklu ilçesindeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen program Hüseyin Çaktır’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlahi ve ezgiler seslendirildiği programda Yemen halkı için dualar edildi.

Programa konuşmacı olarak katılan Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Şirin, Yemen ile birlikte olmanın Allah’ın çağrısına icabet olduğunu belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

 “Yemenli mazlumlarla dayanışma içerisinde olmak aslında Lebbeyk Allahumme Lebbeyk demektir. Allah’ın çağrısına icabet etmektir, Kur’an-a ve Resulullaha uymaktır. Allah-u Teâlâ Kur’an da ‘Ey İman edenler! Allah’ın yardımcıları olun.’ diye buyuruyor. Yani Allah’ın dininin, Allah’ın kitabı Kur’an’ın, aziz İslam’ın mukaddesatını savunun. Zulme ve saldırıya uğrayan Müslümanların yardımına koşun, Hükümleri çiğnenen Kur’an’ın yardımına koşun, kanları oluk oluk akan bebeklerin, çocukların ve kadınların yardımına koşun. Evlerinde, mescitlerde, okullarda, hastanelerde bombalara füzelere hedef olan bedenleri parça parça olan parçaları etrafa saçılan toplanıp torbalara konulan o gariplerin, yetimlerin şehitlerin yardımına koşun.”

İslam ülkelerinde yapılan tüm katliamların arkasında emperyalist güçlerin olduğunu belirten Şirin, “Amerika’nın, İsrail’in ve İngiltere’nin  saldırılarına karşı mazlum kardeşlerinizin yanında bulunun. Bu Allah’ın emridir, Kur’an’ın çağrısıdır. Vaizler, hatipler gerçekten Kur’an’ın hükmünü anlatsalardı, insanları Yemen için ayağa kalkmaya ve seferber olmaya çağırırlardı. Sadece Yemen için değil, zulme uğrayan tüm Müslümanlar ve saldırıya uğraya tüm İslam beldeleri için dayanışma içerisine olmaya çağırırlardı. Katliamı yapan hep aynı güçler. Atılan bombalar hep aynı bombalar. Hepsinin arkasında Amerika, İsrail, İngiltere ve Fransa var.” diye konuştu.

Program İsmail Avcı tarafından okunan duanın ardından sona erdi.

Programa; HÜDA PAR GİK üyesi İnan Sur, Mardin İl Başkanı Burhan Aydın, Araştırmacı Yazar Mahmut Kılınç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2018, 18:11

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER