banner113

Mardin'de Şehitlerin Anısına Mevlit Okundu

15 Temmuz 2016 tarihinde düzenlenen darbe teşebbüsüne Mardin halkının tepkisi devam ediyor.

Mardin'de Şehitlerin Anısına Mevlit Okundu
 AK Parti Mardin İl Başkanlığı, hayırsever vatandaşlarımızın da desteğiyle darbede hayatını kaybederek şehit olanların adına mevlid-i şerif okutarak mevlit yemeği verdi. 

15 Temmuz darbe teşebbüsü gecesinden itibaren, demokrasi adına Mardin’de yapılan çalışmalar ve halkımızın ülkesini koruma adına meydanlara sahip olmaya isteklerinin yoğun bir şekilde hala devam etmesinin gurur verici olduğunu dile getiren AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, “ Darbecilerin ülkemizi karanlık bir sürecin içine doğru götürmeye teşebbüs ettiği bu süreç bertaraf edilinceye kadar halkımızla birlik içerisinde meydanlarda yer almaya devam edeceğiz. Bir daha yaşanmaması adına da halkımızla kenetlenme içerisinde ortak duyguları paylaşmanın derdinde olacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda hareket ederek kendileri ‘her şey sükuta kavuştu millet kazandı evlerinize, işlerinize dönebilirsiniz’ demeyinceye kadar demokrasi nöbeti oluşumunun içerisinde yer alacağız.

Dündar,  “Demokrasi şölenimiz ve demokrasi nöbetlerimizin yanında bugünden itibaren şehitlerimizin anısına mevlit programlarını başlatıyoruz.  Bu anlamda program öncesi mevlit okutulup ardından demokrasi nöbetine katılan tüm halkımıza mevlit yemeği dağıtacağız. Daha sonra halkımızla beraber demokrasi nöbetimize, milletin iradesine köstek olmaya çalışan güruha karşı kaldığımız yerden devam edeceğiz. Halkımızın hassasiyetlerini yerine getirme adına yaptığımız bu çalışmalar, halkımızın tüm beklentilerini, demokratik taleplerini gündeme taşıma adına yapılmış çalışmalardır. Halkımızın her meşru ve ahlaki beklentisi boynumuzun borcudur”.

Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan hava saldırısında şehit olan kahraman özel harekat polisimiz Velit Bektaş’ı büyük bir halk kitlesi eşliğinde Midyat İlçesi’nde toprağa verdiklerini belirten Dündar, “Vahşi darbecilerin bu ülkenin kendi silahlarıyla şehit ettiği Velit Bektaş’ı ve diğer tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Mekânları Cennet olsun”.

Dündar, “Mardin her zaman darbenin karşısındadır ve karşısında durmaya devam edecektir. Halkımızın Bu darbe girişiminde ortaya koyduğu tavır takdire şayandır. Vatanını korumak adına kendini tankların önüne atan, darbecilerden çıplak elleriyle silahını almaya çalışan, sabahlara kadar nöbet tutan başka millet yoktur. Tarih bizleri ağır bir sınavdan geçiriyor. Umut ediyoruz ki ülkemiz bu sınavdan sıyrılır ve aydınlık yarınlara en kısa zamanda kavuşuruz”dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2016, 13:18

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER