banner113

Mardin’de Mezarlıklar Temizleniyor

Mardin Belediyesi yaz ayları öncesinde kentteki tüm mezarlıkların temizlik ve bakımlarına ağırlık verdi.Park Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler şehir merkezinde bulunan 11 asri mezarlıkta bakım ve temizleme çalışmaları başlattı.

Mardin’de   Mezarlıklar Temizleniyor


                  Geçtiğimiz kış mevsiminde yağan yoğun yağışlardan sonra uzayan otlar düzenli olarak temizlenirken haşerelere karşı da ilaçlama yapılıyor.

                  Her ay düzenli olarak mezarlıkların bakımlarını yaptıklarını söyleyen Park Bahçeler Müdürü Abdulkadir Akdağ; “Yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde ekiplerimiz mezarlıklar içindeki kuruyan otları ve kuruyan ağaç dallarını temizleyerek, dikenler ve yabani otları temizliyor.Mezarlıklara atılan katı atıklar toplanıyor.Vatandaşlarımızın kabir ziyaretlerini rahatlıkla gerçekleştirmeleri ve temiz bir ortamla karşılaşmaları için çalışmalarımız yoğun olarak devam edecek.”dedi.

                Mardin’de bulunan 11 asri mezarlıkta 20 kişilik ekiple yapılan çalışmalar kapsamında, mezarlıklara atılan çöp ve katı atıklar toplanırken, yabani ot ve çalılar da temizlendi.Mezarlıklarda yapılan temizlik çalışması kapsamında 5. kamyon ot,çöp ve katı atık toplandı.Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler; Şeyh Lıbben, Veydi Sımak, Fatma Hekime, Kale Altı, Kamor,Hamidiye, Şeyh Salih, Şey Muammed Zırrar, Arap, Meteoroloji ve Kimsesizler Mezarlığı  olmak üzere toplam  11 asri mezarlığın temzliğini yaptı.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2012, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER