banner113

Mardin’de Kentsel Gelişim Sorunları ve Çözümleri Konuşuldu

Mardin Artuklu Üniversitesi Vali Kılıçlar Salonu’nda Mardin’in Kentsel Gelişim Sorunları ve Çözümleri adıyla bir panel gerçekleştirildi.

Mardin’de Kentsel Gelişim Sorunları ve Çözümleri Konuşuldu

Mardin Artuklu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Uzmanı Ahmet Boz, Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler Bölümü araştırma görevlisi Safiye Ateş Durç, Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Güner Çoşkunsu ve Mardin Sürdürülebilir Turizm Projesi Koordinatörü Uzman Gökhan Menteş tarafından 19 Mart 2014 tarihinde 09:00 – 13:30 saatleri arasında Mardin Artuklu Üniversitesi Vali Kılıçlar Salonu’nda Mardin’in Kentsel Gelişim Sorunları ve Çözümleri adıyla bir panel gerçekleştirildi. Panele akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler, sendika temsilcileri ve partilerin belediye başkan adayları ile temsilcileri katılmıştır. Panelin amacı sadece Mardin’in kente dair sorunlarını ortaya koymak ve çözüm önerileri üretmek değil aynı zamanda kenti yönetmeye aday partilere, mevcut durumun farkında olan ve bundan sonra yapılacak faaliyetlerin takipçisi olabilecek insanların bu kentte yaşadığını tekrar hatırlatmaktır. Kentli olmak, yalnızca kentte yaşamak değildir; bir arada yaşarken hem karşısındakinin yaşam hakkına saygı duymak hem de kente dair her konuda söz söyleyebilmektir. Bu amaçla panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erkol, insan odaklı çalışmaların önemine vurgu yapıp yönetime gelecek belediyenin talebi doğrultusunda üniversitenin ve akademisyenlerin gerekli tüm desteği vereceğini belirtmiştir. Panelin ilk bölümünde Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi araştırma görevlisi Vedia Derda Gündüz, Mardin’de Kentsel Uygulamalar ve Gelişme Problemleri; TMMOB IMO Genel Sekreteri Lokman Yaşar, Kent Mimarisi ve İmar Sorunları; Mardin Artuklu Üniversitesi İİBF İktisat bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Behzat Ekinci, Mardin’in Ekonomik Panoraması: İlin Sektörel, Kurumsal, Rekabetçilik ve Müteşebbislik Yapısına İlişkin Tahliller; Yüksek Şehir Plancısı ve DİKA Uzmanı Fuat Özcan, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Yönetimi ve Yasal Dayanakları ve son olarak Yüksek Şehir Plancısı ve Turizm Geliştirme Uzmanı Gökhan Menteş, Mardin’in Sorunları ve Sürdürülebilir Turizm Projesi isimli bildirilerini sunmuşlardır. Bildirilerde ortaya konan sorunlar çerçevesinde panelin ikinci bölümünde, partilerin belediye başkan adayları ve temsilcileri kendi çözüm önerilerini açıklamışlardır. Adalet ve Kalkınma Partisi adına Artuklu Belediye Meclis Üyesi Adayı Zeynep Alkış, Barış ve Demokrasi Partisi adına Artuklu Belediye Eşbaşkan Adayı Leyla Sevinç Bozan, Cumhuriyet Halk Partisi adına Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Cemil Mataracı, Hür Dava Partisi adına Artuklu Belediye Başkan Adayı Av. Yahya Turan ve Saadet Partisi adına Artuklu Belediye Meclis Üyesi Adayı Yener Ensari sırasıyla konuşmalarını yaparak esasında partilerinin yönetime neden aday olduğuna ilişkin bilgiler de vermişlerdir.

Mardin’de yıllardır seçimler olmaktadır ancak bütün parti temsilcilerinin bir arada ve dinleyicilerle interaktif bir şekilde kent sorunları üzerinde konuştuğu bu ve benzeri toplantılar neredeyse hiç yapılmamıştır. Rektör Yardımcısı ve

"Edebiyat Fakültesi Dekanı'  Prof. Dr. Ahmet Erkol’un da belirttiği üzere üniversite camiası, özellikle akademisyenler bundan sonra kent sorunlarına daha fazla eğileceklerdir. Bu doğrultuda organizasyon ekibi için bu panel bir serinin başlangıcıdır. Bundan sonra belirli aralıklarla tematik konular baz alınarak benzer toplantılar devam edecektir.


Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2014, 00:12

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER