banner113

Mardin’de “Kent Ekonomileri Forumu” Toplantısı Yapıldı

AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşler Başkanlığı tarafından uygulamaya konulan ve Mardin İl Başkanlığı’nca da hayata geçirilen “Kent Ekonomi Forumu” toplantısı Mardin Yay Grand Oteli toplantı salonunda 01.06.2013 tarihinde saat:10.00 da çok STK ve mesleki kuruluşun da katıldığı büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Mardin’de  “Kent Ekonomileri Forumu” Toplantısı Yapıldı

Toplantı ile ilgili olarak Ak Parti Mardin İl Başkanı İbrahim FİDE; “ Ak Parti  halkla ilişkileri güçlü olan ve istişareye çok önem veren  Sivil Toplum Kuruluşlarımıza her zaman en büyük  değeri  veren partidir.  Kent Ekonomileri Forumu;  sivil, katılımcı ve istişareye dayanan bir oluşum ve bir Yerel İnisiyatif Hamlesidir. Bu forum ile ilimizdeki ekonomik hayat ile ilgili tüm farklı  kesimleri bir araya getirerek ortak vizyoner  projeler  üretmek ve bunları genel merkezimize sunmak amacıyla bu forumu düzenledik. Bu Mardin’de “Kent Ekonomileri Forumu”nun ilki oldu. Hedefimizde bunu en az yılda bir defa yapmak vardır. Forum Toplantısı günü Mardin İlimizde birden fazla toplantılar varken çok güzel bir katılım oldu. Forumumuza katılım sağlayan tüm Stk’larımıza ve katılımcılara çok teşekkür ediyorum.  Beklediğimizin üstünde bir forum gerçekleştirdik, Mardin’imize hayırlı Olsun” dedi.

Foruma, Ak Parti Genel Merkez Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı ve Kent Ekonomileri Forumu genel koordinatörü Hüseyin TUTAR da katıldı. Tutar toplantı sonunda yaptığı konuşmada: “ Allaha şükür yeni bir sürece giriyoruz, çözüm sürecine girmiş bulunuyoruz. Dolayısıyla gelişmişlik açısından geri kalmış bölgelerimizde artık yeni bir perspektife ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bu perspektif de şudur: Öncelikli olarak kentlerimizin kalkınmasının temel şartlarına bakmamız gerekir. Bizim gerçekten kalkınmamız için potansiyelimiz var mı? Allah bu yeteneği bu kentlerimize vermiş mi, vermemiş mi? Temel sorumuz bu. Biz olduğuna inanıyoruz. Ve dolayısıyla aşağı yukarı bütün masalardaki katılımcılarımızdan farklı noktalardan olmak üzere aynı noktaları da zaman zaman temas etmek suretiyle kent için biz 3 vizyoner proje beklerken 5ten fazla projeler çıktı. Bu nedir, var olan bir şeydir. Yani kentlerimizin ve Coğrafyamızın potansiyeli vardır. İnsanımızın da potansiyeli vardır. Fakat bu kadar büyük bir potansiyel fakirliği hakkediyor mu şeklinde bir soru sorduğumuzda kesinlikle hakketmediğini söyleyebiliriz. Hiç birimiz de bunu içimize sindirmiş değiliz. Allahın bu  coğrafyaya verdiği potansiyeli harekete geçirmemiz gerekir. Bu potansiyeli harekete geçirecek sizlersiniz. Dolayısıyla bu kentin sahipleri olarak bu tip fikirleri biraraya gelip bunları projelendirmek gerekiyor ve ısrarla bunları takip etmeniz gerekiyor. Kent bilinci bizim çok önemlidir. Herkes farklı görüşten olabilir. A partisi b partisi, farklı inanç kategorilerine sahip vs. ama en nihayetinde biz bu kentte yaşıyoruz.  En nihayetinde bu çarşıyı bu sokağı ortak kullanıyoruz. Çocuklarımız işsiz olduğu zaman herkesin çocuğu işsiz demektir. Kent geliştiği zaman bundan herkes istifade ediyor, yararlanıyor.  O halde yapmamız gereken şey bir sahiplik duygusu etrafında fikirlerimiz farklı da olsa kent adına bir şey olursa ortak hareket etmek kültürünü geliştirmemiz gerekiyor. Bunun için de ortak projeler geliştirmemiz gerekiyor. Eğer sizin gerçekten, kenti kalkındıracak, fark yaratacak, onu farklı bir noktaya götürecek, faklı kılacak, Kalkınmada çarpan etkisi yaratacak, katma değer yaratacak bir projeniz varsa ve bunun için kaynak istiyorsanız evet o zaman buna  kaynak ayrılıyor. Bizim bundan sonra da sizden istirhamımız; ne olursa olsun bu tip toplantıları sık sık yapmanız ve projelerinizi rafine haline getirmeniz, yani fikirlerinizi kent adına bir projeye dönüştürmeniz, ve ısrarla bunun takipçisi olmanızdır. Bunu yaparsanız kentinize çok şey kazandırırsınız. Burada çok güzel bir çalışma oldu. Canla başla fikir tartışmalarını müşahede ettim. Kentte aynı anda bazı ziyaretçilerin de olduğunu biliyorum. Foruma  iyi bir katılım gerçekleştirdiniz. Çok değerli fikirler ortaya çıktı. Dolayısıyla herkesin emeğine çok çok teşekkür ediyorum. Hakkaten çok büyük özveri ile katkı sundunuz. Hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Forumun koordinatörlüğünü Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof Dr. Ömer ÇAHA yaptı. Forumda, kalkınma ajansından 4, üniversite öğretim görevlisi 1 ve tarım ve kırsal kalkınma kurumundan 1 olmak üzere toplam 6 moderatör hazır bulundu.

Katılımcı olarak; il ve ilçe belediye başkanları, turizm temsilcileri, eğitim dernekleri, tarımsal alanda faaliyet gösteren birlik ve dernekler, dika temsilcileri, tarım ve kırsal kalkınma kurumu,  kadın dernek temsilcileri, çeşitli sendika temsilcileri, çeşitli işadamları dernekleri, organize sanayi bölgesi temsilcileri, ziraat odaları, ticaret ve sanayi odaları, ticaret borsaları vb çok sayıda farklı kesimden STK temsilcileri hazır bulundu.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2013, 15:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
HAYDAR
HAYDAR - 11 yıl Önce

maşallah bakıyorum akp ile dirsek temasında bulunan stk ler oda başkanları iktidara şirin görünmek için toplantıya katılmış eski chp li stk temsilcileri toplantıda görmek açıkça hoşuma gittii.

üzgün
üzgün - 11 yıl Önce

3-4 tane ayrı amaçla kurulmuş derneğimiz var ama ne haber veren ne davet eden var

SIRADAKİ HABER