banner113

Mardin'de İlk Arpa Hasadı Yapıldı.

Türkiye'nin Önemli hububat üretim bölgelerinden biri olan Mardin Ovasında İlk arpa hasadı yapıldı.

Mardin'de İlk Arpa Hasadı Yapıldı.

Mardin'in Derik İlçesine Bağlı Ilıca (Germıké)Köyü Çiftçilerinden Hacı Özsoy  tarafından üretilen bir kamyon arpa Kızıltepe Hububat Ticaret merkezine getirildi zahireci esnaflarından Süleyman Kurtcebe tarafından Kg.67 Kuruştan satın alındı.

Yeni sezon hasadı dolayısıyla bir açıklama yapan  Kızıltepe Zahireciler Derneği ve Hububat Merkezi Başkanı Mehmet Şerif Öter "Bölgemizin temel geçim kaynağı Tarımdır.                                         Dünyanın en bereketli Mezopotamya ovasına sahibiz . Bu topraklarda üretimi yapılan Buğday,Mercimek,arpa ve diğer ürünler besin ve kalite değeri yüksektir.İlk hasadı yapılan arpa kuru yani susuz alanda yapılmış,ortalama dönüm başına 300 kg civarı verim elde edilmiş. "Öter Yeni hasad   sezonu dolayısıyla Bölge Milletvekili ve Tarım Bakanımız olan Sayın Faruk Çelik'ten talebimiz Gap suyu Mardin ovamıza gelinceye kadar Çiftçilere Elktrik desteğinin sağlanması konusunda  Hükümetimiz nezdinde girişim yapmalarını bekliyoruz. Dedi.

Zahireciler Derneği Üst Kurul Üyesi ve Kızıltepe Ziraat odası başkanı Bedirhan Dinler Yeni hasad sezonu Başta Çiftçilerimize ve Bölgemize Hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2016, 08:24

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER